Om oss

Sommaren 2011 fick vi, Sofia och Therese, barn med exakt en månads mellanrum. Under graviditeten hade vi följts åt genom hormonsvängningar och sömnrubbningar. Ofta blev vi förvånade över hur annorlunda det kändes att vara gravid, jämfört med vad vi hade hört. Vi hade blivit förda bakom ljuset, brukade vi skoja.

Sen Malte och Mira kom till världen har vi tänkt den tanken ungefär en miljard gånger. Varför var det ingen som sa något om allt det bökiga och stökiga med graviditet och att bli förälder?

Under de första trevande månaderna som mammor sms:ade vi alla dråpligheter och nya upptäckter till varandra. Det är ur dessa sms idén till en blogg växte fram – vi skulle minsann berätta om hormonerna, hemorrojderna och allt det andra.

Så här är den, en oretuscherad mammablogg för dig som behöver läsa om andras hormonkriser och bajskatastrofer – och skratta åt det. En blogg som dessutom blev utsedd till Årets Mamablogg 2012 av tidningen Mama (Bonnier).

Förutom att driva denna blogg skriver vi regelbundet i Vi Föräldrar och då och då andra tidskrifter, håller låda (det vill säga tar konferencieruppdrag), samt arbetar med att ta fram bättre och roligare information för nyblivna föräldrar. Till detta använder vi våra arbetslivsskills inom kommunikation/PR/
innehållsproduktion/strategi kombinerat med våra egna erfarenheter av bebiskaoset. Allt med ett enda syfte – att skapa en schysstare mammavärld.

Under 2013 spelade vi dessutom in podcasts i samarbete med Loppi.se. Avsnitten hittar ni här.

Vill du komma i kontakta med oss – mejla. Vi finns på Facebook också. Och Instagram: @hormonerhemorrojder. Twitter: HormonerH.