Mammapeppen

Ni som följt bloggen ett tag vet att vi går fullkomligt bananas på den där märkliga jämförelse- och präktighetshysterin som verkar vakna hos alltför många kvinnor när vi får barn. (Fenomenet verkar i alla fall vara vanligare hos mammor än hos pappor.)

Svårigheter och saker som inte blivit som man tänkt sig med bebislivet ska slätas över och allt ska läggas tillrätta inför andra i livets perfekta lilla cupcakeform. Man håller tyst helt enkelt, när vi egentligen borde hålla ihop och stötta varann istället.

(Vi har tidigare skrivit om detta bland annat här och här.)

Så här kan vi ju inte ha det. Därför är det med glädje vi rullat igång vår kampanj Mammapeppen!

Det här är Mammapeppen:

  •  vi vill att alla ska få känna sig trygga och stolta som nyblivna mammor, hur man än väljer att leva sitt liv.
  • alla mammor/föräldrar går i stort sett i genom samma saker, (hemorrojder, tårar, oro, kalasstress, you name it) så varför inte bara vara ärlig med det? Du ska se vad många hjärtan du lättar när du är öppen med dina erfarenheter.
  • vi vill att mammalivet ska få vara en tävlings- och prestigefri zon. Vagnmärke eller antal tappade kilon säger inte ett skvatt om ditt värde som människa, tro’t eller ej.
  • pekpinnar är till för att brytas. Punkt.

Vill du vara med? Detta kan du göra:
– Tänk på filmen Skicka vidare och vad den lilla killen där startade. Gör något uppmuntrande/peppande/fint/stöttande till tre mammor från och med i dag. De kommer i sin tur (förhoppningsvis, hehe) att göra samma sak för tre andra, och så vidare. Ni hajjar. Det behöver inte vara så avancerat, ibland är ett mötande leende på vagnpromenaden allt man behöver för att bli glad.

– Dela med dig av dina bästa tips här på bloggen. I inlägg under kategorin Tips samlar vi alla era bästa råd kring till exempel att resa med barn eller prylar som visat sig vara ovärderliga i vardagen.

– Lämna gärna tips på böcker, tv-inslag, kloka ord från vem som helst, länkar eller annat som du tycker har varit stöttande för dig som förälder här nedan i kommentarsfältet. Världen vimlar nämligen av bullshit, speciellt riktat till nyblivna päron som inte hittat sin nya identitet än och inte kan ”stänga av” bruset. Därför behöver de pepp!

PS: Inspiration till en kampanj fick vi tack vare att ni läsare är så bra på att ge oss och varandra pepp. Det hejas och tjoas och kramas och uppmuntras hej vilt, precis när det behövs som mest.