En balkong i fritt fall. Hjälp?

Först till det fantastiska: jag och min opererade fot är ensamma hemma.

Jag drabbades dock av en akut FOMO pga tänkte att jag nu har all världens möjligheter VAD GÖR JAG MED DETTA VÄRDEFULLA?? Men, man märker rätt snabbt att all världens möjligheter inskränks med omkring 700% när man inte kan gå en längre sträcka än typ 200 meter, ej heller har tillgång till bil.

Så, jag har legat på soffan och kollat några avsnitt på den senaste säsongen av Veep (alltså så överjävligt roligt) och gamla Game of Thrones-avsnitt.

Jag har under soffsessionerna haft förmånen att kunna blicka rakt ut på vår balkong som skulle kunna liknas vid ett söndertrasat slagfält från nyss nämnda serie pga att balkongen den sista tiden (=senaste året typ) mer har agerat avstjälpningsplats än det som arkitekten såg som dess primära syfte.

Jag undrar ofta vad våra grannar tycker om detta Outsider-material.

Andra sidan marginellt bättre.

Och det är väldigt, väldigt synd då våren är här (eller är den det EGENTLIGEN?) och ytan som skulle kunna användas till samkväm, inte gör precis det. Och då ska nämnas att balkongen är stor, typ 1,80 x 7 meter.

Men vad gör mor då? Lo and behold, jag gör mitt livs första moodboard.

Ja, det är lika delar sant som förbluffande.

Genom åren har jag gjort så många förhastade felköp efter att ha gått lite på känsla. Ni vet Brasse i ett gammalt Fem myror-avsnitt, när han bakar en sockerkaka med allt han tycker är gott? Det langas i godis och typ korv vilket landar sådär hos kakätarna.

Och jag fungerar lite likadant. Kan lätt köpa enstaka grejer som jag tycker är fina, men dessvärre inte följer NÅGON som helst röd tråd. Jag kan knappt tänka konceptuellt om jag inte anstränger mig som satan. Eller jag kan tänka konceptuellt, men inte hålla mig till det. Lite som när jag i högstadiet klädde mig i grungekläder under en period för att efter ett påsklov komma trippande i svarta kostymbrallor, vit skjorta, lurvig svart jacka, boots med klack och lackväska. Och dagen därpå utsvängda gröna batiktajts med en grön farfartröja. Japp, true story.

Så, med all denna tid till mitt förfogande och hyfsade Photoshopskills gjorde jag något så personlighetsavvikande som en moodboard. Och ja, det är överlag jättefina grejer, men det är något i sammansättningen som inte känns 100 och jag kan inte sätta fingret på det. Eller? Och ja, ett bord kan väl kännas lämpligt att klämma in där, men har inte hittat något med rätt dimensioner. Och, ska tilläggas, jag har bara plöjt igenom ellos.se så ja, jag har ju inte direkt scannat hela internetz (och nej, det är inget samarbete).

Soffa >>
Kuddfodral i jute >>
Mönstrat kuddfodral >>
Mönstrat kuddfodral >>
Fotpall >>
Dynor, tre färger >>
Sidobord med förvaring >>
Bänk >>
Fåtölj >>
Senapsgul stol >>
Svart stol >>
Matta>>
Lampa >>

Samarbeta med mig här, vad tror ni? Jag vill alltså få till en balkong med skönt häng, men samtidigt med en fullvärdig matplats snarare än en loungehörna där man liksom hänger över ett alldeles för lågt bord som dessutom Kasper kravlar upp på så fort han får chansen. Solen steker på balkongen så saker blir dessvärre solblekta men på plussidan kan vi dra för glaspartier helt så vi måste inte rädas regn.

Så, nu lutar jag mig belåtet tillbaka och inväntar er input.

5 kommentarer

 1. https://www.chilli.se/utem%C3%B6bler/matgrupper-utomhus/soffgrupper-med-hogt-bord
  Mitt tips är Chilli, de har soffgrupper med höga bord om man vill kunna sitta bekvämt vid matbordet men ändå ha en skön soffa! 👌🏻👍🏻

 2. Jättefin matchning i mitt tycke! Kanske lite för matchy-matchy? Släng in något mönstrat i någon starkare färg som bryter av lite är mitt tips! Kuddar eller fat till bordet eller så. De kuddarna du valt känns lite beige och tar ner de fina möblerna istället för att lyfta dem. Dynorna är dock on point 👌

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Det är nog precis just det, att det känns FÖR matchat och förutsägbart? Men vilken färg bör det i så fall brytas av med?

   1. Jag skulle ta upp de gula och gröna tonerna och köra på riktigt brokiga kuddar med bladmönster och papegojor och sånt. Kolla på kuddar på H&M home (sortera efter färg och välj multi så får du de färgglada) så ser du några exempel!

 3. Växter!

  Gärna barnvänliga som smultronplantor, tomater osv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *