Bästa produkterna för torr och kliande hårbotten!

Och nu pratar vi alltså inte klåda i hårbotten pga löss – dessa små ovälkomna vider som har nästlat sig in i vår familj vid två tillfällen nu.

Nej, nu pratar vi allmän obalans i hårbotten pga…tja, vädret, livet, världsordningen, hormonerna, Trump? Jag vet inte vad som hände i höstas men hårbotten har varit allmänt ohärlig och obalanserad. Som en svajig hy eller stökande, svampig va-jay-jay.

Och själva håret har inte repat sig efter det massiva håravfall som hormonerna orsakade efter att Kasper kom till jorden. Herregud, denna lucky number three var brutal ur ett hårperspektiv (och ja, det var ju brutalt på flera sätt, heh). Håret är tunt, sprött och fjösigt (och japp, jag var på vårdcentralen igår och tog nya sköldkörtelprover – återkommer med rapport!). Torrt samtidigt som det känns lite flottigt? Har inte haft utsläppt hår på…men typ ett år? Hårbotten är inte direkt mjällig, men torr och irriterad och framförallt – kliande. Och ja, det har ju huserat små lusjävlar där emellanåt, men det har varit stökigt även när jag inte har haft oväntat besök på hjässan.

Så, igår köpte jag schampo och balsam från Neccin no 1 på inrådan av Katja som driver hudvårdskontot @saturdayshelfie på instagram (jag lyder allt hon säger – hon har också melasma/pigmenteringar och är otroligt kunnig och pedagogisk – följtips!). Och det visade sig då att ni satt inne på en uppsjö av relaterade tips på kli-eliminerande hårvård. I och med att oversharing is caring är denna bloggs mantra kommer här en lista på era beprövade tips – varsågoda att vältra er! Och peppra gärna på med fler tips i kommentarsfältet.

Neccin no 1

Maria Nila Heal

Weleda Calendula Schampo

Hjärligt balsam

Maria Åkerbergs Scalp Scrub Intensive

Maria Åkerbergs Hair Therapy

Lernberger & Stafsing hårbottenserum

ACO Dry Scalp

Ser med detta fram emot en kli- och lusfri vår! Sen att pollenfanskapet orsakar annan typ av klåda får vi väl avhandla i ett annat sammanhang.

9 kommentarer

 1. Daxxin shampoo och balsam har räddat min hårbotten! Finns på många apotek samt på Apotea.

  1. +1 på den!

  2. Madeleine

   + 1 till på den!

  3. Alltså! Efter flertalet kortison-behandlingar, väldigt dyra schampon och ännu dyrare hårinpackningar så läser jag dessa kommenterar. Jag kastar mig till ett Apotek och redan efter första tvätten så märker jag en enorm skillnad!! Det kliar inte konstant i hårbotten längre! Den är inte röd och inga ”mjäll-liknade” flagor.
   Tack tack tack!!!!

 2. Weleda SP balance scalp schampo, deras mask är också väldigt bra. Har problem med allt som är parfymerat också.

 3. Mitt tips är schampofritt enligt http://www.kemikalieklok.nu. Aleppotvål 24% och surskölj med äppelcidervinäger som du ju testat. Hårbottens balans återställs när du inte tvättar med massa kemikalier.

 4. Parfymfritt schampo och balsam är faktiskt det första som hjälpt min hårbotten! Använder Daxxin schampo (den parfymfria varianten) och Q for skin balsam sensitive. Jag har typ haft hårbottenproblem sen tonåren och har äntligen hittat nåt som funkar. Jätteskönt!

 5. Tycker surskölj gjort under med min hårbotten! Håret blir inte fett lika snabbt och hårbotten helt utan kli!

 6. 40% aleppotvål och antingen äppelcidervinäger eller balsam i längderna. Det enda som har funkat riktigt bra för mig! Har testat massa olika varianter innan och har även haft utskrivet medel från läkare för klåda och utslag i hårbotten som inte heller har hjälpt. Supernöjd att äntligen ha hittat en lösning som funkar och väldigt glad att lukten från tvålen inte sitter kvar när håret torkar 😂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *