ÖL MARGARETA!

-Mamma, hur gör man Margaretadansen?

Morris tittar undrande och lite uppfodrande på mig när jag famlar efter svar.

Margaretadansen? WTF? Är det nån ny flossgrej? Ev variant av att shuffla?

-Jag ska fundera lite, svarar jag.

Mellan påklädning och tandborstning hör jag Morris gnola.

Men vänta…

Är det inte…

Flashbacks från högstadiets ljuva nittiotal…

-Mamma hur GÖR man Margaretadansen??? frustar Morris.

Han sträcker ut armarna framför sig och vickar lite på de små pojkhöfterna.

Ett ljus går upp likt en soluppgång.

-NU VET JAG! tjuter jag triumferande och mobiliserar alla latinovibbar som inryms i en stel och hyfsat orytmisk morgonkropp en onsdag i februari.

-BRA MAMMA, DU KAN! hejar Morris.

Mira tittar på mig och ler, möjligen med ett litet stråk av genans.

-Mamma, sjunger de ”öl, Margareta?” undrar vår egen Ingela ”Pling” Forsman.

Klart de gör. Och jag som hela mitt liv trott att de sjungit ”Ey Macarena”.

Typ såhär såg det ut i morse. Bildkälla

5 kommentarer

  1. Jag veeeet! Mina barn har aldrig varit så stolta över mig som direkt kunde alla moves. Jag som inte kan flossa eller en endaste av Fortnite-danserna.

  2. Påminner mig om när sexåringen på väg hem från skolan berättade att de på idrotten hade spelat en låt som finns på hans och brorsans spellista. ”Jaha, vad roligt, vilken då?” ”Den där de sjunger ‘hjälp mig.” Jag går igenom låtarna de har i huvudet men kan inte komma på att de sjunger ”hjälp mig” i någon. Jag frågade om han var säker på att de sjöng på svenska och det var han. Han kunde tyvärr inte komma på melodin just då, men lite senare nynnade han för pappan, som snabbt identifierade ”hjälp mig” som ”young men”, som Y.M.C.A. inleds. 😂

  3. Vi lyssnar just nu på våra två fotbollstokiga kids (4 och 6 år) som är övertygade om att Samir & Viktor tycker att det är ”Mucho Hejsan för Sverige” i en av sina låtar. Att det i själva verket rör sig om raden Put your hands up har mötts med döva öron från de små experterna 😂

  4. Haha, underbart!

  5. Mina två smartisar har nu ägnat en lång månad i Sydafrika med att sjunga olika julsånger… Till exempel ”We wish you a mery christmas, we wish you a mery christmas, we wish you a mery christmas and a happy new you!” Och de vägrar ge sig.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *