En visuell statusrapport:

Mensen efter tre barn. En bild säger som bekant mer än den mängd ord en övertaggad 4-åring kan få ur sig mellan två tuggor. AND THAT’S A LOT.

Och PMS:en förtjänar ett eget aggressivt inlägg med en lika deskriptiv bild. Återkommer med det. Först måste jag bara kompensera blodförlusten (well….) med en ansenlig mängd godis och senaste avsnittet av True Detective.

11 kommentarer

 1. Min man föreslog att jag borde ha en pmsstuga ute i skogen att fly till ett par dygn i månaden. För allas trevnad. Inte en helt dum ide faktiskt…

  1. Åh! Kan vi dela på den? Låter som ljuv musik!

 2. Ja men eller hur!! Jag önskar jag kunde hitta ett hormonfritt och fint alternativ men såhär ett par år efter sista barnet och grav gravidrädsla samt galen mens så fick det bli ett piller som ska ge stabila hormonnivåer. Detta har resulterat i noll mens och faktiskt stabilare humör. Obs, stabilare, inte stabilt, hehe. Efter barn två så ändrades verkligen mycket för mig med pms och störtfloder.

 3. 2 barn och 40+ – pms = ett helvete!

  Har hört att det finns mediciner, men ibland tror jag mer jag håller på att hamna i klimakteriet… Grattis till mig!

 4. Du har menskopp väl? En sån suverän uppfinning på alla vis och underlättade såååå mycket för en niagarakompis som mig. Slut på blodiga lakan och byta plustampong varje timma /fellow 3-morsa

 5. …och så lite extra flöde med spiralen då:) Koppen är kung vid högt flöde, har ju bara tagit 1 års inkörning :/
  Något jag tänkt på som ni även berör PMS och medicinering…Nu är inte jag den som vill ställa mig framför en lastbil då, men trevlig tycker nog väldigt få att jag är… Men ingår inte det? I hela kvinno/människapaketet? Måste vi vara supereffektiva, snygga och trevliga jämt? Eller innebär PMS djup depression för många? Blir bara så ledsen när vissa bloggare outar det som att medicinera PMS ska vara det normala? Sömnproblem kan ju även vara en sådan grej…är det rätt att medicinera något som är så elementärt i våra liv ist för att inse att samhället är sjukt – inte våra ungdomar eller vi själva…(Menar såklart när piller är standard, alla kan vi ju ha någon period). Några tankar.
  Ha det gott!

  1. …förresten apropå spiral. En diskussion om miljövänligaste preventivmedel vore väl aktuellt? Risken att bli med barn (nr 1 på klimatrisklist) med naturliga metoder vs plastbantning o hormonpåverkade sjöodjur😂

  2. En annan sofia

   Jag kan ju inte svara för andra mdn efter första barnet kände jag varje månad en ENORM sorg över att jag och min man inte skulle funka ihop. Han var äcklig, hade fula kläder och vi hade ju noll lika värderingar, intressen eller inget att prata om. Så jag letade bostäder, gjorde upp sparplaner för hur jag och barnet skulle klara oss själva… väldigt mkt tankeverksamhet, ilska och sorg.

   Nu får jag se efter andra barnet här, när jg slutar amma, men sådär tänker jag inte må igen 🙂

   1. En annan sofia

    Haha jag glömde såklart skriva (men det kanske alla fattade) att det bara var pm(d?)s. Jag älskar min man. Han är inte äcklig och har helt okej klädsmak haha.

 6. Marie Jensen

  Be att få tranexamsyra utskrivet, det minskar blödningarna rejält.. efter mina 4 graviditeter var min mens rena syndafloden, blödde igenom både tamong och binda på mindre än en timme, det var helt hysteriskt.. tranexamsyra hjälpte bra men nu kör jag med p-spruta, har inte haft mens på flera år, så himla skönt..

 7. Samma bild här, fast snor…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *