Vardagslyxen vet inga gränser!

Som vi har unnat oss denna julledighet! Här har vi inte hållit tillbaka på några fronter. Sammanfattningsvis kan man säga att vi har lagt det mesta av vår tid och energi på att:

  1. luskamma hela familjen
  2. hosta
  3. tjafsa
  4. snora
  5. torka bort kladd från Kaspers ögon

Som någon snusförnuftig (och 100% verklighetsfrånvänd) skrev i något lussammanhang på nätet – ”se luskamningen som ett tillfälle till umgänge och mys”.

Ursäkta?

Det är helt OMÖJLIGT att hen som skrev det 1. har haft löss 2. har haft barn med löss 3. har barn som har svintjockt, krulligt hår 4. har hårömma barn.

Våra dagliga luskamningar har varit timmar av antimys. Tillvaron har kanske aldrig varit så lite präglad av mys som just dessa tillfällen? Om man inte är lagd på ett sätt där man upplever ilska, skrik och panik som mys.

Men, efter massiva insatser av såväl Paranix, Hedrin Once, äppelcidervinäger och Nitfree är vi nu lusfria (tack för alla tips på instagram! Jag klickade hem 85% av Apoteas lussortiment i ren panik, inklusive en kam som ska elchocka bort lusjävlarna). Och på köpet fick vi bort den skorv som gömt sig i Morris hårbotten #ilovemylife

Speaking of Morris hårbotten, eller ja, hela håret, så har gossebarnet, efter oceaner av tid av lirkade och bearbetande, gått med på att gå till frisören för första gången! Nu är de självbildande dreadsen ett minne blott och i stället har vi en söndagsskolepojke i hemmet. Kolla, hur gölli?

Och hörni – än mer flärd, nu när jag tänker på det! Jag har inlett en retinol…kur? eller kan man kalla det kur när tanken är att man ska fortsätta 4-life? Aja, jag har iallafall börjat med retinolprodukter i fejset för att bli av med mina pigmentfläckar. Jag har ju kört två svängar Dermapen (aj som fan, men helv vad fint det blir) men så helt plötsligt såg jag min kompis Lisa dyka upp i Klinikes instagramflöde, och hon har liksom jag blivit välsignad med bruna ögrupper i fejjan. Men kolla skillnaden efter att ha dunkat på med aggressiva retinolprodukter (just dessa från ZO Skin Health) (ja, de är AGGRESSIVA I’M TELLING YOU och ja, jag har kollat med Lisa att jag får lägga ut bilden.

Helt O.T.R.O.L.I.G.T, amIright? Så, jag kör en copycat och har börjat med ungefär samma protokoll (som det tydligen kallas på hudterapeutspråk). MEN, ett litet aber: när man kickar igång med retinolprodukter får man tydligen räkna med att INTE vara så värst glowig under ett par veckor. För att tala klarspråk: man är rödsprängd och fnasig och torr och stram och svedd. Det är inte nu jag skulle ta min profilbild till Tinder om jag var singel, så kan jag väl säga. Det ser ut som jag antingen 1. har bastat alldeles för varmt, alldeles för länge 2. har tränat stenhårt och högintensivt 3. har pressat i ett solarium som om det voro 1989. Plus en massa fjällande hud. Mums.

Men, i och med att jag tydligen har blivit fåfäng såhär när the big four-oh närmar sig så tycker jag att det är värt det. Eyes on the prize – jag kommer att glowa som en fläckfri (alltså inte bara hudvis, utan liksom övergripande) julgranskula sen när huden har blivit BFF med retinolet.

Observera att jag i och med detta inte vill skönhetshetsa! I och med att jag har skrivit om denna oönskade hormonella pigmentering tidigare och fått många mejl och DMs med efterlysningar på tips PLUS att jag såhär 7 år senare fortfarande inte lärt mig älska fläckarna, väljer jag helt enkelt att försöka bli av med dem ¯\_(ツ)_/¯ Jag går på Kliniké på Söder i Stockholm (fick ett presentkort där för ett par år sen och sedan dess fortsatt pga så jäkla proffsiga och schyssta och mysiga), men på Hudhelses sida kan man se flera distributörer av ZO Skin Health om det är någon som blir sugen (det är alltså inte enbart mot pigmenteringar, det är en komplett hudvårdsserie). Man kan alltså enbart köpa dem av hudterapeuter efter en konsultation vilket brukar vara kostnadsfritt. Sen kostar produkterna tyvärr inte 0 kr, snarare det motsatta. Men, ger de resultat får det vara värt svedan i plånboken (och just nu även i ansiktet).

Så, nu ska jag inspektera min hårbotten igen. Och, försöka kväva impulserna att pilla bort flagande hud. YOLO.

2 kommentarer

  1. Bästa när vi bodde utomlands; FRISÖREN plockade bort löss och gnetter, så det var bara att lämna in ungarna där när det började klia. Vi vuxna fick använda livsfarligt frätande schampoo som gjorde en halvflintis, men man slapp KAMMA och vara NOGGRANN vilket är det absolut värsta med löss.
    Borde absolut finnas underlag för en lus-salong i Sverige.

  2. Vilka jobbiga bieffekter… är den giftfri? Jag använder en gel morgon o kväll som innehåller Redox-signalmolekyler så den är helt kroppsegen och jag har fått bort pigmentfläckar, det sista av min rosacea samt minskat synligheten på mitt ådernät. Den heter RENU 28 och jobbar på cellnivå, ej djurtestad, helt ofarlig och alla tål. Dessutom slätar den ut rynkor 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *