Sura listan

Såg denna eminenta lista på Hej, hej vardags blogg som i sin tur hade snott den från Alla våra liggs Instagram och tänkte att här behöver man minsann inte vara först på bollen. Så, nu drar vi av denna tjuriga vredeskavalkad, måndagen till ära:

Obehagligaste jag vet:

Måste planka Hejhej-Louise här och säga smask- och sörpelljud. Helv…….arghhhgh. Brusar upp som en jävla magnecyl i vatten och vill typ välta hela kosmos.

Absolut inte min killtyp:

Oj många? ”Sköna snubbar” eller besserwissriga mansplainers eller substanslösa snackpåsar eller trubbiga paragrafryttare. Ugh.

Det skriker jag när jag blir arg:

Har nog ingen standardharang, men det brukar bli en massiv ordkombination som till exempel helvetesjävlapissskit eller jävlakukhelvete eller fanskapsfaaan (förlåt mamma, men järnspikar faller sig inte naturligt i stundens hetta #sorrynotsorry)

Blir arg på:

Alla dessa dårar i kollektivtrafiken. Herregud får puls bara av att TÄNKA på alla de som vägrar gå in i gångarna i tunnelbanevagnen, när övriga medpassagerare knappt kommer i i vagnen. Samma sak med de som kliver in i en vagn, med en hel hord av människor bakom sig. SOM SEDAN STANNAR ETT KLIV IN I VAGNEN OCH TYP KOLLAR LÄGET OCH SKAPAR EN MÄNSKLIG MUR SOM HINDRAR FLÖDET? I samma kategori, människor som når botten eller toppen av en rulltrappa och bestämmer sig för att slå läger precis när de nått fast mark. VÅRDSLÖST BETEENDE JAG BLIR VANSINNIG! Mm. Och detta händer varje morgon.

Sämsta bok jag läst:

Pioner. 191 sidor varav jag hängde med i knappt två. Minns det som ett utdraget, osammanhängande, megaforcerat dravel.

Något som får mig att byta radiokanal:

Det vackraste, Se på mig och valfri låt med Stefan Andersson. Det vill säga hela Lugna Favoriters repertoar. Finns förresten Lugna Favoriter kvar?

Sist jag ville ta till knytnävarna:

I förmiddags när jag såg ett klipp från en intervju med Stig Larsson hos Malou von Sievers. Jävla avskum.

Sämsta serien/filmen jag nyligen sett:

Hmm. Har så otroligt låg tröskel för risiga serier och filmer och har i så fall inte sett många minuter innan det har stängs av till förmån för något mer kvalitativt. Eller vänta! Mira och Morris fick för sig att kolla Backyardigans häromveckan (för första gången på väldigt länge thank god). De svenska rösterna i den SKÄR i mina öron. Hua.

Fulaste plagg jag vet:

Jag är ute på ruskigt hal is om jag specificerar något plagg nu för det är MYCKET möjligt att jag om ett par säsonger ba’ ”njae, men det var kanske inte så tokigt ändå”. Men okej, jag kör med risk för att jag får äta upp det: vita trekvartsleggings med spetskant nertill (tänk er dessa fast som går nedanför knä en bit ner på vaden eller dessa fast kortare).

Äckligaste drycken:

Morotsjuice. Alltså fyyyy i hela helvete vad vidrigt det är? Skulle inte palla tre klunkar utan att få det i retur, så att säga.

_______________________

Ah, känner mig renad och upplyft nu när jag fått pysa aggressioner helt ohämmat. Er tur! Delad ilska är dubbel ilska <3

Sur.

8 kommentarer

 1. Vilken härlig ventil för passiv aggressivitet, skönt att få det ur dig 😊
  http://diktafan.se/mojliga-avtryck-av-uttryck-for-inre-overtryck/

 2. Obehagligaste jag vet:
  Min familj innan jag fått mitt morgonkaffe. Jag innan mitt kaffe är nog det obehagligaste de vet. Är klockan 05:32 och bebisen tycker det är morgon och fyraåringen vaknar och frågar ”ska vi gå till förskolan nu”? Inga problem. Jag går upp utan gnäll…bara jag får brygga kaffet på studs och svepa en kopp på 7 sekunder. Det förvandlar mig från surtant till mamma.

 3. Obehagligaste jag vet: såna där bilder med olika typer av ”håligheter”. Det kallas tydligen tryptofobi fick jag lära mig för ett tag sen. Bara jag tänker på de där bilderna börjar det sticka i ansiktet och hårbotten och jag upplever sånt sjukt obehag.

  Absolut inte min killtyp: ”sköna snubbar”. *ryser*. Mer visuellt popsnören och hipsters. De gör verkligen ingenting för mig.

  Det skriker jag när jag blir arg: ”KUKEN!”.

  Blir arg på: På ett högre plan – ojämställdheten och kvinnohatet k samhället. På ett mer nära plan – när min sambo lämnar köksluckorna öppna. Så sjukt beteende.

  Sämsta bok: Min fantastiska väninna. Eller ok, kanske inte det sämsta jag läst, nånsin. Men så sjukt överskattad bok som jag verkligen inte fattade grejen med. Jag ger aldrig upp böcker men den tog jag mig aldrig igenom.

  Något som får mig att byta radiokanal: Anders Timell.

  Sist jag ville ta till knytnävarna: När sambon kände sig stressad över att jag frågade honom om han kollat av med sin vän om han och hans familj skulle eller inte skulle komma på adventsfika, samtidigt som jag själv andas i påse dagligen för att ro den jävla fucking julen i hamn. Nä men visst älskling, klart att du känner dig stressad.

  Sämsta serien/filmen jag sett: Sharknado.

  Fulaste plagg jag vet: Savann-byxor. De som vet de vet.

  Äckligaste drycken: Tonicvatten.

 4. Jag är SÅ med dig på vita trekvartsleggings med spetskant nertill 😂 Finns inte en chans i universum att du någonsin kommer tycka att det är snyggt. Been there, bought that and then donated them to Myrorna.

 5. Haha, har en så stor avsky mot vita spetsleggings att mina vänner tvingade på mig ett par på min möhippa. Tillsammans med foppatofflor…

 6. J-vligt sur

  Obehagligaste jag vet: När någon skär sig i fingertopparna, det är ju så vidrigt. Och ja det händer rätt ofta hemma hos oss. Den andra vuxna i den här relationen lyckas med det lite väl ofta. Exempelvis nyss på mandolinen (vem använder en mandolin???).

  Absolut inte min killtyp: Alla som inte fattar feminsim och de där som ska hålla på med killgissning.

  Skriker jag när jag blir arg:
  Beror på vem som hör, men med barn/ungdomar ”Men för i helvete, det var väl själva fan osv.

  När blir jag arg:
  På män i allmänhet och i synnerhet. Funderar allvarligt på om samhället skulle fungera bättre om de förvarades i låsta utrymmen tills de har tränats upp för att klara av att vistas bland andra.
  Annars kan det ryka när jag har sagt till för 100 gången och det inte når hela vägen fram.

  Sämsta film/radio: har slutat med sådant. Orkar inte.

  Sämsta bok: De har jag glömt bort. Men vissa böcker ges ju bara ut för att de står högt upp hos kultureliten…inga namn men en börjar ju på H och sitter i någon slags akademi….

  Ta till knytnävarna: När saker inte går att öppna eller datorn är seg.

  Fulaste plagget: Jeansmodet som är nu… på allvar? Det är ju för sorgligt!

  Äckligast drycken: Det där vattnet med alovera i. Vem dricker slem? Det är så vidrigt äckligt.

  Tillägg:
  Värsta jag vet: När mina barn klänger och klättrar på mig dagarna innan mens. Jag blir galen. Stopp min kropp!!!

 7. Det är typ en sak som gör mig så hysteriskt arg. Det är när folk inte AKTAR på sig när man brötar på eller av buss/spårvagn/tunnelbana med bebis i vagn med ståbräda i ena handen och en toddler i andra. Fan vad folk är i sin egen värld, det är liksom INTE OK i kollektivtrafiken, blockera inte utgången för i HELV..! Gah.

 8. Att ploga sig fram i snömodd med vagn och ståbräda. Väcker sådan avsky mot 1.väderlek, 2.barn med spagettiben, 3.plogansvarig på tekniska kontoret, 4.ytterkläder som andas totalt 0%. Snälla gör slut på mina plågor!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *