Årets julklapp är korad!

Det spelar ingen roll VEM som är mottagare av julklappen, denna gåva kommer att uppskattas av alla människor i hela världen, and beyond.

Vad är detta för fantastiskt, undrar ni nu?

VÅR BOK SOM POCKET! FÖR ENBART FEMTIOFYRA KRONOR! Klicka hem ett dussin och tvinga på dina nära och kära i jul! Du kan med fördel även ge bort boken till busschaufförer, förskolepersonal, grannar, ovänner, låtsaskompisar, djur och andra…väsen.

Så, har ni köpt än?

Jag, däremot, borde göra mitt hår en tjänst och scouta fram ett mirakelschampo och -balsam som jag kan överraska mig själv med i julklapp. Mitt hår är ett skämt just nu. Hormontussarna växer med en snitthastighet på 0,2 mm i kvartalet så jag ser fortfarande ut som en skabbräv på huvudet. Ja, jag har bildbevis.

(Det är alltså en bild från Instastory när jag hetsade om ligg-inlägget häromdagen, därav bildtexten. Men det viktiga här är skabbrävslooken som blir extra framträdande mot den vita bakgrunden)

Och visst, schampo + balsam kanske inte påskyndar hårväxten (eller kan det?) men, jag har även börjat knapra hår…vitaminer som min mamma har pratat och tipsat om i åratal så jag inväntar svallet nu. Men utöver ”frisyrens” tillstånd är håret så jagvetinte…konstigt? Lite som en hud i obalans. Känns fett och torrt och sprött på samma gång.

Har ni tips på Världens Bästa Produkter för medeltjockt, lite halvfjösigt nordiskt hår? Har provat olika från bl.a. Kerastase, Redken och Björn Axén. Och senast från O&M så otroligt gulligt, en följare tillika frisör på instagram skickade över produkter som jag fick prova. Inpackningen är en jävla dröm, har ALDRIG gillat inpackning förut. Men jag fick känslan av att schampot tyvärr gjorde håret flottigt rätt fort (MEN SÅ HIMLA STORT TACK IGEN OM DU LÄSER HÄR!!). Jag har hört gott om Kevin Murphy och jag vet att andra förespråkar nån balsammetod som spontant känns helt orimligt men just nu är nog mitt hår öppen för alla rimliga och mindre rimliga förslag.

Och nu slår det mig att jag fortfarande inte har köpt menskoppen jag har jiddrat om och som ni unisont har hyllat. Den hade kommit väl tillpass i morse i kollektivtrafiken när….äh, vi går inte in på det närmare här.

Så, från bokhets till menskopp via hårprodukter. Min hjärna denna fredag. Ha en riktigt skön och vilsam (eheheheheh…) helg, varenda en av er!

(har ni köpt boken än?)

13 kommentarer

 1. Mitt hår ser precis likadant ut, hur lång tid ska det egentligen ta för det där sabla ammningshåret att växa ut..?! Och nu nalkas möss-säsongen, så då får man dessutom dras med mösshår också…! Suck.

 2. Boken låter ju som ett toppentips som julklapp!
  När det gäller hår: Är själv sugen på att prova metoder utan schampo (https://www.kemikalieklok.nu/allt-du-behover-veta-om-no-poo/) men kommer inte till skott. Menskopp kan jag däremot rekommendera! Trevlig helg!

 3. Hur var det med sköldkörteln? När den bråkar och inte leverar hormoner som den ska, syns det på håret och huden bland annat. Värt att kolla!

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Jag var faktiskt och kollade den och jag ligger på gränsvärde och ska ta nytt test om en månad, ungefär! Kanske bidrar till hårhaveriet? TAck för tips!

 4. Mitt tips är ”Living proof”. För mig har den varit riktigt vinnare då den gör att jag kan gå 3-4 dagar utan att tvätta håret istället för som innan, 1-2 dagar. Sparar massa tid i livspusslet som kan användas åt roligare saker än hårtvätt. Så tips tips.

 5. Schampo o balsam tips – Davines! Ffa deras balsam är underbart. Men jag rekommenderar köp på salong och att en frisör får titta o känna på håret så att du får rätt sort.
  Har snart beställt en bok 😀👍

 6. Jag känner med dig. Det här med hår alltså. Mitt hår är helt kass, alldeles slitet och tunt, sprött och frissigt. Det bara går av och stora partier på sidorna med kort hår som står rakt ut. Så smickrande look. Jag har nu efter rekomendation från min nya frisör inhandlat Olaplex schampo, balsam och inpackning och hoppas att det ska göra under för mitt hår, hoppas hoppas!

  Menskopp är inte det lättaste att få till (tycker jag) men det är lätt det smidigaste när det väl funkar. Jag fick det bara att funka halvdant nu min första månad (den skavde lite så jag fick nog inte den på rätt plats alternativt får jag köpa annan modell) och ändå blev jag helt blown away! Så grymt. Pröva pröva!

  Tack för boktipset 🙂

 7. Prova med kiselgel/silicea. Stärker hår och naglar😊

 8. Jag övergick till fast hårtvål från ”Malin i Ratan”. Mitt hår har aldrig varit tjockare och verkar växa i raketfart. Helt klart bästa alternativet 😃👍

 9. Jag har en känsla av att detta med hår och hud kommer inifrån. Nån här tipsade om Silicea, vilket jag gissar på absolut kan hjälpa. Hormonobalans kanske? I det fallet kan jag mer än varmt rekommendera Apiforce (bidrottninggelé), eventuellt i kombination med Rosenrot. Hjälpte mig på traven i kampen mot min (förbannade) PMS ganska omgående. Helt klart värt ett försök tycker jag 🙂

 10. Åååå mitt mycket statka tips får bli ricinoljai hårbotten, hela skalpen samt över natt. Tvättas ur på morgon (med fördel) 2 ggr i veckan aka natten innan varje shamponering. Mitt hår växte oerhört snabbt, skojar inte två cm per månad. Från att varit så fjösigt blev det helt ok.

 11. Åååå mitt mycket starka tips får bli ricinolja i hårbotten.(hela skalpen samt över natt.) Tvättas ur på morgon (med fördel) 2 ggr i veckan aka natten innan varje shamponering. Mitt hår växte oerhört snabbt, skojar inte två cm per månad. Från att varit så fjösigt blev det helt ok.

  1. Hormoner & Hemorrojder

   What?? Detta låter fantastiskt!! Klart värt att prova!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *