Hej från Sofia!

Efter alla fina svar på Tessans inlägg ”Vilse i bloggosfären” tänkte jag att jag vill skicka en hälsning till er. Jag försvann ju så snabbt från bloggen i våras och har inte skrivit sen dess.

Jag slutade blogga efter att ha funderat på det en längre tid. Ni som följt oss länge vet att jag till slut packade ihop mentalt efter att ha försökt kombinera småbarnslivet med jobbet på en arbetsplats som var allt annat än förstående. Jag fick också mer eller mindre order därifrån att sluta med bloggandet. Helt stört, jag vet. Men slutkörd som jag var tyckte jag att det kändes som en lättnad just då, att någon annan klev in och bestämde vad jag skulle göra och inte göra.

Trots magsårsvånda över att ”lämna” Tessan i sticket kändes vardagen mycket enklare utan blogg att skriva och planera, efter det vanliga dagjobbet och familjejobbet. Plötsligt kunde jag koncentrera mig på en sak i taget och upplevde att jag blev mycket lugnare, och därmed fick lite mer tålamod med saker (barnen). Eehm.

I samma veva bytte jag jobb och lämnade den, ibland orimligt hetsiga byråvärlden, för att bli förläggare på ett bokförlag. Så nu sitter jag mest och arbetar med andras texter, men jäklar vilken skillnad det är i min vardag nu. No more stress över att man hämtalämnastressar.

Jag vet att det kan passa med ett Simpsonskt ”d’oh” här. ”Fattade hon inte att arbetsliv + småbarn skulle bli meckigt?” typ. Jorå. Men att det skulle vara en sån skillnad på arbetsplats och arbetsplats hade jag inte trott.

Även om jag fortfarande svettas hysteriskt i hallen vid morgnarnas overallkonflikter med Harpan och kommer stapplandes till jobbet och glömmer saker och vimsar, så finns det en lättnad nånstans. En förståelse.

Så, kanske, kanske orken och lusten att blogga kan komma åter en dag. Vi får se. Just nu har jag nördat in mig i en helt annan värld, nämligen militär underrättelsetjänst under Kalla kriget. Hehe, det är till en dokumentär jag jobbar med. Om ett par månader är jag lika insatt i försvarshistoria som jag var i hormoner och hemorrojder.

Som Tessan sa: ni är bäst. Vi hörs!

PS: Vår senaste bok kommer i pocket i nästa vecka. Akademibokhandeln har en bra 4 för 3-deal. Julklappstips!

16 kommentarer

 1. ❤️❤️❤️💪❤️

  1. Hormoner & Hemorrojder

   <3

 2. Sofia Lindberg

  Tack för en sån fin förklaring, som inte är en ursäkt. Det är så ofta som vi läsare läser ”förlåt att jag som bloggare inte…” Jag vill säga TACK! Tack för att vi får läsa. Det är en ynnest och ingen rättighet! Om det passar ses vi här igen, annars inte! Jag finns kvar här 💗

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Åh! Blev jätteglad och lite rörd av detta. Tack!

 3. Hej,

  Roligt att höra ifrån dig och vad fint att det känns bättre nu! Jag bytte själv jobb ett tag sen och blev lika överraskad över skillnaderna mellan jobb och jobb och skillnadens inverkan på livet! Jag tyckte bra om mitt gamla jobb, men det att livskvaliten ökade så markant i och med bytet är helt makalöst.

  Kram på dig, sköt om dig och TACK för allt! <3

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Tack detsamma!

 4. Vad roligt att höra av dig och att du mår bättre!! ❤️

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Tack! Blir jätteglad!

 5. Veronika

  Underbart att höra att stressen lättat och att du kan känna (lite) lugn och ro mellan varven… Blogg eller ej – you rule! Puss å kram! <3

  1. Asså, det var ju jag, Ve, som skrev. Vet inte varför den plötsligt fick för sig att skriva ”Veronika”. Ytterst formellt.

   1. Hormoner & Hemorrojder

    Hahaha bästa Ve! TACK!

 6. ❤️

 7. Så roligt att höra från dej!

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Tack!

 8. SOM jag har tänkt på dig, skönt att höra att du mår bättre! Jag håller som bäst på att läsa ”Det är inte du, det är dom!”. Brukar inre ägna mig åt kvällsläsning, men eftersom jag är inne på upploppet av graviditet nummer ett så kände jag att lite sanningsenlig läsning om småbarnslivet nog kunde sitta väl på sin plats! Ja, vi får väl se hur det här går 🤣🤣🤣 Kul att höra från dig, må fortsatt väl!

  1. Hormoner & Hemorrojder

   <3 Åh tack!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *