Att få ordning på ett hem

Det kanske skulle vara titeln på min självbiografi? Möjligen med tillägget ”Att aldrig få ordning på ett hem” alternativt ”Det omöjliga i att få ordning på ett hem” eller varför inte ”Att få ordning på ett hem skedde aldrig”.

Men jag slutar tydligen inte försöka och jag tycker ändå att det har skett någon typ av framsteg under de dryga sju år som vi nu har haft på oss (WOW). Det hade ju varit klart enklare utan först en, sen två, sen tre antagonister i samma hem som förutom sitt kontraproduktiva sätt när vi pratar upprättande av ordning, har olika behov och uppfattning av vad som är ordning.

Inser precis nu när jag skriver detta att jag måste ringa hantverkarna IGEN för att boka in en tid för nu kan vi inte riktigt dra ”vi bor i nybyggt-kortet längre”. Förutom att vi fortfarande har en vägg som bär markanta spår av rödvin (courtesy of Morris, Cabernet Sauvignon och Pinotage), trots idogt gnuggande med allsköns…medel (våtservetter inkluderat) så är det många ytor som ser långt ifrån nybyggda ut.

Konstpaus för en stilla tanke: undrar hur mycket slitage barnen står för? Kan jag göra dem återbetalningsskyldiga?

Hur som helst – nu ska vi alltså måla om, spackla, montera upp och joxa. Eller ja, inte vi som i VI, utan proffs som får utrymme att utföra sitt arbete utan småväxta människor som bajsar precis när man börjat tejpa kantlisterna eller som trillar in en nyss rollad vägg.

Barnen är möjligen inte råtaggade på just ommålningsmomentet pga så svagt estetiskt sinnade, men, de vet vad som hägrar På Andra Sidan Målandet, nämligen:

En ribbstol

-Romerska ringar

-En lian

Jag hade naturligtvis en egoistisk agenda när jag köpte upp denna arsenal av gymnastikredskap, ivrigt påhejad av mina genpooler, nämligen att skapa en park i hemmet. För jag är ju inte en parkentusiast, det ska inte stickas under någon stol med.

Det tursamma i det här projektet är ju att barn inte är så knussliga med ytor. De är ju fysiskt små och därmed upplevs ju park…deras lekrum på säg…15 kvadratmeter som en fullskalig gymnastiksal.

Här på balkongen lagras i detta nu dessa högt efterlängtade redskap. Barnen är med jämna mellanrum ut och liksom stryker över kartongerna för att sedan vråla över oförrätten att dessa juveler inte är uppmonterade än. Och jag förstår dem. Det har inte varit en snabb process, detta.

Och här, på denna vägg, som nu varit provmålad i tja…1-2 månader (det lutar nu åt färgen längst till höger, för er som bryr er om väggfärger) ska alltså ribbstolen upp till vänster och ringar och lianer ska monteras upp i taket, rimligtvis en bit ut från väggen så att man kan svinga sig själv utan att slå ut framtänderna mot betongväggen varje gång.

Sängbotten får stå kvar och säkra upp alla de fall och hopp som detta nya lekland (-ish) kommer att medföra.

I juli (alltså i år) frågade jag efter gardininput då jag hade trasslat in mig i en djup djungel av rosa och jag har, trots att drygt tre månader passerat, inte gjort något slag i gardinsaken än. Aldrig har jag varit så långsam och seg i någonting sen vi blev fem i denna familj.

Och jag vet knappt om jag vågar be om YTTERLIGARE ett inredningsinspel från er?

OKEJRÅ JAG FRÅGAR.

Så, ponera nu att väggen är alldeles jämnspacklad och slipad och målad i den gråbeiga färgen längst till höger. Ribbstolen som ska pryda väggen bör målas i……………………….. (<- fyll i luckan).

Den är nämligen obehandlad. Man hade ju kunnat göra det enkelt för sig och köpa en lackad ribbstol men ja, varför inte dra på sig mer jobb när man kan? ”Och obehandlat är ju snyggt”, minns jag att jag tänkte men hade väl en verklighetsfrånvänd stund där små, lortiga, svettiga barnhänder som fattar tag i pinnar, ringar och lianer inte ingick i visionen. Så jaa, ge mig en färg pls.

Nu måste jag fortsätta att googla sängkläder (eller borde jag jobba?) efter att Majken i förra inlägget lobbade för flanellsängkläder som enligt avsändaren ska kännas som att ligga naken i en stor pyjamas (bästa införsäljningen någonsin!). Känns som att ”vi” (i teorin=jag och Johan, i praktiken=jag) kanske måste önska ”oss” det i julklapp  ¯\_(ツ)_/¯ (det ser sinnessjukt mjukt ut alltså!!) (och tack för åsikter om linnesängkläder också – HMs känns ju prisvärda, hoppas de levererar i komfort också!)

Efter denna inredningsorgie passar jag på att önska er en MAGISK helg! (ugh, som det skaver när jag skriver det) och än en gång – tack för all peppbombning i förrförra inlägget! <3

13 kommentarer

 1. Ribbstol i samma färg som väggen för att lura ögat att rummet är gymnastiksalsstort . Och tunna madrasser på HELA golvet. Dels för att rädda genpolen från ett o annat benbrott och del för att rädda eventuella grannar från sammanbrott.
  Mindre brott helt enkelt 🙂

  1. Hormoner & Hemorrojder

   haha, väl sammanfattat! Bra tänkt. Har också funderat på samma färg – kanske inte så dumt ändå!

 2. Jaaa!!! Flanellsangklader ar gudagott pa vintern. Har i Australien har de ju inte fattat hur man bygger hus an sa det blir latt ner till 15gr inomhus om man inte varmer. Sa fnallelsangklader ar det goaste, varmaste mjukaste, mysigaste att gosa ner sig i nar kylan tranger pa. Och har precis kopt forsta linnesangkladerna. Ah sa mjukt och underbart.
  Lycka till med park/lek/gymnastik salen/rummet/utrymmet.

 3. Samma färg som färgen i mitten?

  1. Så tänkte jag också, snyggt att den sticker ut lite

 4. Rosa! Samma nyans som de oköpta gardinerna 🙂

 5. Jag hade valt en stark färg, typ rosa eller varför inte gul!

 6. Marie Jensen

  Tänk på att använda en färg avsett för trä på ribbstolen, så att den fäster ordentligt. Och iallafall halvblank så att ni lätt kan torka av kletiga tassavtryck.

 7. HMs linnesängkläder är supersköna! Sover aldrig så gott som när vi bäddat med dem – eller who am I kidding, sover ju aldrig pga 2 barn under 20 mån men lakanen är sköna i alla fall!

 8. Vi har flanell-lakan och det är tokvarmt! Går enbart att använda om innertemperaturen är typ 10 grader…..

 9. Rekommenderar ikeas gympamatta plufsig under ribbstolen. Finns i flera färger nu för tiden och går att vika ihop när man vill dammsuga till jul och påsk! Angående färg till ribbstolen rekommenderar jag en som inte blir hal…

 10. Gult Gult Gult! (med fördel senapsgult)

 11. Svart…. typ granit.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *