Vilse i bloggosfären

Ja, hörni, det duggar inte tätt av substantiella inlägg här på bloggen och jag tänkte att vi kunde nysta lite i det tillsammans.

Flera har frågat om Sofia – en helt rimlig och förståelig fråga som jag inte har kommit mig för att svara på. Först och främst – Sofia mår fint och spenderar dagarna på Storytel där hon plöjer och redigerar bokmanus. Snacka om rätt kvinna på rätt plats – ni som har följt bloggen över åren vet ju att hon är en så inihelvete vass skribent. Och hon älskar att läsa. SÅ GRATTIS STORYTEL, som alla förstår.

Men bloggen hinns inte med och Sofia har valt att lägga sitt fokus på annat. För det är ju cirka en triljon saker som pockar på och vill ha ens uppmärksamhet, engagemang och närvaro. Barnen till exempel, heh.

Jag kan inte riktigt släppa taget. Jag älskar den här bloggen på så många plan. Och jag får ut så otroligt mycket av den, när jag väl hinner skriva. Bara det ATT skriva av sig här har en närmast terapeutisk effekt och det blir inte direkt sämre när ni som läser kommenterar och bjussar på era egna erfarenheter, dråpligheter och klokheter. Forumet är helt fantastiskt och unikt, vågar jag påstå.

Samtidigt känner jag att jag trevar lite nu. Jag vet vad bloggens framgångsfaktorer har varit, jag vet vad de flesta av er har gillat – den råa ärligheten, humorn, igenkänningen, mörkret, baksidorna och framstjär…framsidorna.

Sofia har ju varit den som i större utsträckning delat med sig av svärtan – det modiga, utelämnande, svåra. Helt enkelt för att hon har haft sina erfarenheter som hon på ett öppet sätt har delat med sig av. Sidor som jag aldrig skulle kunna skildra ens om jag försökte.

Mina paradgrenar har nog varit vardagskaoset, dråpligheterna och alla fiaskon. Och de förekommer ju mest hela tiden fortfarande. Men det är ju inte lika chockerande nu som det var för 5-7 år sedan när precis ALLT var chockartat. Och ibland känns det som att jag drar samma visa varje gång när vi är med om ÄNNU en bilresa som gud glömde där alla blev osams och iallafall två personer av fem kissade på sig. Samma sak på instagram – kan man verkligen lägga upp EN TILL bild på ett barnrum där 85% av lösöret täcker golvytan? (det verkar förvisso som att det går alldeles utmärkt – de bilderna brukar bli mest poppis, men ändå finns min gnagande känsla av hackig vinylskiva där och stör).

Det känns ofta som att jag aldrig, ALDRIG kommer att kunna skriva någonting roligt igen. Och då får jag PANIK för att jag, ja, precis som jag nyss skrev, har sett det lite som min bästa gren. Och då känner jag mig som världens tråkigaste och så skriver jag ingenting istället. Som ni kanske har märkt, heh.

Jag vet inte riktigt om det jag försöker förklara går fram. Men i och med att bloggen haft en hyfsat hög standard (om jag får säga det själv) från start känns lite ofta som att man hela tiden måste överträffa sig själv. Det är ju inte så att vi har skrivit rena dagboksinlägg av typen ”idag har vi varit på BVC och efter det åt vi en smarrig lunch på ett av mina favoritställen. Jag tog en risotto med tryffelsalami och mini åt sin älsklingslasagne”.

Tro mig, det hade varit så sinnessjukt mycket enklare (och därmed exakt lika tråkigt för VEM BRYR SIG OM VAD NÅGON ANNAN ÅT TILL LUNCH?).

Sen är det ju inte konstigt att det händer grejer. Det är ju trots allt 7 år sen vi drog igång bloggen, ganska exakt. Och den förstabarnschocken har ju hunnit lägga sig (THANK GOD). Även andrabarnschocken känns överspelad. Tredjebarnschocken tror jag är kronisk men det återstår väl att se.

Jag vet inte riktigt vad jag fiskar efter här. Kanske en fingervisning från er? Hur känns det? Är det härligt fortfarande? Vad är ni intresserade av?

Som min föredetta granne sa vid ett tillfälle: ”Det är så konstigt, för jag känner ju dig mycket bättre än du känner mig. Jag vet ju till och med hur mycket Johan låter när han sover.”

Hmm. Kan ni inte berätta lite om er? Kanske svara på de här frågorna i kommentarsfältet:

 • Hur många barn + åldrar?
 • Vad gör ni om dagarna?
 • Er bästa föräldragren?
 • Det absolut sämsta med att vara förälder?
 • Vad gillar ni att läsa om?
 • Vem är ert frikort?

Kanske att min vilsenhet lättar lite om jag får veta lite mer om er som faktiskt sitter där på andra sidan skärmen. All input tas tacksamt emot <3 Till dess får ni njuta av denna *magiska* hiss-selfie på undertecknad. Jag lyckades fånga ett ögonblick (eller ja, det handlade väl snarare om en hel dag) då mitt hår hade havererat helt. Allt hår på utväxt reste sig synkat och spretade i en aggressiv stubb. Tack för ingenting, hormonerna.

89 kommentarer

 1. Vill starta med pepp! För tycker denna blogg varit/är fantastisk unde de tre år jag följt den. Men fattar också att saker ändras under sju år, fortsätt om du vill men släpp annars-gör det som känns bäst för dig helt enkelt.

  Hur många barn + åldrar? Två stycken, 3,5 & 1,5
  Vad gör ni om dagarna?
  Jag jobbar, sambon är hemma. Sen em är det kaos, sen mat o läggning av barn o oss..
  Er bästa föräldragren?
  Slita ut en i taget så att den andra kan komma in med ny energi.
  Det absolut sämsta med att vara förälder?
  Att vår parrelation fått stryka på foten
  Vad gillar ni att läsa om?
  Life-hacks, dråpligheter m hög igenkänningsfaktor och typ så här ser det ut hos vanligt fölk
  Vem är ert frikort?
  Trist-men kan inte komma på ngn, kanske det som är det sämsta med att vara förälder..

  Heja dig! Vad du än bestämmer dig för är det rätt för dig! ”Styrkekram” haha

  1. Glömde skriva att ni räddat många nätter genom att tipsa om life-hacket Pilatesbollen! Ger er alltid cred när vi tipsar vidare☺️

 2. Hur många barn + åldrar?
  2 stycken pojkar på 10 och 6 år och en vad de säger är en flicka i magen
  Vad gör ni om dagarna?
  Jag jobbar heltid, vill inte jobba heltid även att jag egentligen gillar mitt jobb så känns det just nu en smula övermäktigt.
  Er bästa föräldragren?
  Att prata med barnen. Att diskutera stort och smått. Och att jag är en tigermamma när det behövs.
  Det absolut sämsta med att vara förälder?
  Alla konflikter. Jag avskyr allt tjaffs som ska vara om allt från att borsta tänder till att ta på sej en mössa när det snöar. Och när ungarna stimmar igång å går upp ett sådant högvarv att det inte finns något stopp..
  Vad gillar ni att läsa om?
  Vardagen, att det inte bara är mina ungar som är så här haha.
  Vem är ert frikort?
  Jag har nog inget frikort men hade Mikael Persbrandt råkat hamna naken i sovrummet så hade jag inte tackat nej hehe.

  1. Pilatesboll??? Jag är ganska ny läsare! VAD har jag missat? (Behöver alla hacks jag kan få, har en 8-månaders tjej som vaknar femtioelva gånger per natt..)

   1. Anna-Karin

    pilatesbollen är din bästa vän när du tröttnat på att vagga ditt barn ståendes, sätt dig och guppa på bollen och saken är biff. (Eller nja, men det är iaf skönare än att stå upp…) Lycka till m 8-mån, det kommer bli bra!

 3. millandeluxe

  Två barn, 7 år och liten på 7 månader. Nu är jag förälraledig och gör typ inget känns det som. Söker jobb, bär, har ont, småäter mer än vad jag vill. Min bästa föräldragren är att genomföra olika utflykter och planering av allt det praktiska. Det som du Tessan så klockrent beskriver ur en humoristisk synvinkel. Och jag känner också det kaoset och dråpligheterna men det är tyvärr det som jag bemästrar bäst. Planera, ordna, genomföra.

  Det värsta med att vara förälder är det kaotiska och okontrollerbara. Barn som avbryter och har noll känsla för timing. Jag kan ha rätt dåligt samvete för att jag inte kan njuta av mina barns spontanitet -för de säger oerhört dråpliga saker och kan vara så rörande. Men jag missar det ibland i min optimeringshets. DEN HÄR BLOGGEN HAR HJÄLPT MIG att se charmen och humorn i kaoset. Och framförallt hur ni beskriver era barn. Frustande flodhäst, bökande klisterbebis exempelvis.. Det hjälpte mig att bejaka min krävande bebis. Och i förlängningen se det som är viktigt-inte det som stör min planering.

  Jag gillar att läsa om kaoset. Och det tvetydiga känslorna . Som när den äldsta i det längsta frågade hur Tessan kunda boka flygbiljett fel månad !

  Har inget frikort vad jag vet. Men jag drömmer om städhjälp och lyxiga hotellweekends. Och smärtfria fötter.

 4. Åh jag älskar dina inlägg! Skrattar högt! Det är en sån befrielse att läsa att fler än mig har en ibland något kaotisk vardag!

  Jag har två pojkar, en på 5,5 år och en på 8 månader.

  I ca en vecka till är jag föräldraledig på heltid. Ska börja jobba 60%, vilket känns AMAZING!
  I övrigt så ägnar jag mest dagarna åt att fundera vad jag gör för fel i mitt föräldraskap! Önskar att det inte var så svårt, men det där dåliga samvetet om utelek, skärmtid mm hänger över en och det blir mest stress och kaos över alla saker jag borde göra med barnen…

  Min föräldragren är nog pyssel! Oh I love att måla flörtkulor, pärla och limma!

  Det sämsta är nog allt tjafs! Och att vi begåvats (?) med en mycket argumentationsglad 5-åring som har noll förmåga att se saker ur någon annans perspektiv, troligtvis precis så som det ska va! Typ som när man vänt ut och in på sig för att fira Halloween, vilket aldrig hänt innan, med att bjuda hans kompis på fika, köpa pynt och beställt en högt önskad Pikatchu-dräkt i hemlighet. Jag ska slå till med att baka spökmaränger! Något händer med smeten så det blir platta marängkakor! Inte så fina tycker 5-åringen! Jag försöker med att de liknar spökena i Super Mario. Har vi någon rosa färg undrar barnet, ”till den rosa tungan?” Nä, blir mitt svar. Yyyyyyl du har förstört min Halloween!!! Rimligt!

  Jag älskar att läsa om hur vardagen är, utbrott, händelser, kärlek mm.

  Av princip så har jag inget officiellt frikort, men i hemlighet är det Bradley Cooper!

 5. ÄLSKAR denna blogg! Så hög igenkänningsfaktor och man garvar varje gång, den är underbar! ❤ Sluta inte tro på din egen förmåga. Som 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann sa: Det är som det är och det blir som det blir! Slutsats, man ska inte oroa sig i onödan.
  Jag har 3 barn, i åldrarna 6, 4 och 1.
  Jag jobbar som hundskötare.
  Min bästa föräldragren är nog …. försöker febrilt komma på nått 😅
  Det absolut sämsta med att vara förälder? Att behöva leka, är verkligen super kass på det. Ge mig spel, pyssel, böcker, och jag sitter kvar då barnen har lessnat, men att leka typ rollspel. 😱
  Vad gillar ni att läsa om? Eran vardag, kaoset, igenkänningsfaktorerna, resor, allt. Det bästa tycker jag är variation.
  Vem är ert frikort? Måste kluras på.

  Ha det gott 💛 Mvh / Emelie

 6. Jag har två barn, snart sex och två. Jobbar som lärare på en F-6 skola, konstant omringad av barn!
  Bästa föräldragren är nog att jag läser mycket för mina barn.
  Sämsta med att vara förälder är det konstanta dåliga samvetet…
  Frikort finns det inte ens tid att fantisera om!

 7. Hej!
  Jag har tre barn, 5 och 3 år också en åtta veckor gammal bebis.
  Jag är mammaledig men jobbar annars som Controllerchef.
  Min styrka som förälder är nog att jag är (relativt) närvarande.
  Det absolut sämsta med att vara förälder? – Att man småbråkar, tjatar och blir irriterad och svettig typ hundra ggr per dag.
  Vad gillar ni att läsa om?
  Allt du skriver om! Vardagen, livet! Hög igenkänning med mkt humor! Hittade bloggen för bara någon vecka sedan och kollar sen dess efter nya inlägg typ varje dag. Fortsätt att skriva snälla! Gör absolut inget om saker upprepas. Det är ju livet!
  Vem är ert frikort? – Har inget. Kanske trist men sån är jag.

 8. Kan ej svara på ovanstående frågorna då jag inte har barn. Jag har ändå följt bloggen sedan start och älskar den! Oavsett låg uppdateringsfrekvens. Jag har varit och är rädd för att skaffa barn då jag oroat/oroar mig för att inte vara tillräcklig som förälder. Ni har visat att tillräcklig inte betyder perfekt. Vi försöker nu ☺️

  1. Läste nånstans att dåliga föräldrar har inte ångest/oro för att de ska vara dåliga föräldrar. Så du är redan en bra förälder. Lycka till.

 9. Hej!
  Jag har följt bloggen från start och älskar den – fortfarande. Jag är faktiskt ganska glad att inläggen är mer sparsamma eftersom jag egentligen inte har tid att läsa men inte vill missa något. Jag vill gärna fortsätta läsa om livets dråpligheter (och höjdpunkter!) även om det inte bara är småbarnsfokus. Mina barn är ju också äldre nu än för 7 år sedan. Helt allvarligt så har jag er blogg att tacka för att jag inte blev galen som mammaledig med mitt andra barn för snart 7 år sedan. Det var det första jag läste då som visade hur det är egentligen, utan det rosa gullet som bara fick mig att må skit.
  Och på tal om det, så skönt att höra att Sofia mår bra! 🙂

  Hur många barn + åldrar? 9-årig tjej och 7-årig kille.
  Vad gör ni om dagarna? Jobbar… lite för mycket men har jättekul jobb. Bor i USA sedan 2 år, så försöker hantera dagliga kulturomställningen också. Läxor och fotbollsträningar tar resten av tiden.
  Er bästa föräldragren? Att inte vara perfekt på något… men lära barnen bra värderingar, att de är underbara som de är men att vi måste ta ansvar för våra privilegier. Att alla gör misstag, även mammor, och att man lär av det och går vidare.
  Det absolut sämsta med att vara förälder? Det ständiga dåliga samvetet (som ändå blir så mycket bättre med åren). Att aldrig räcka till.
  Vad gillar ni att läsa om? Allt. Livet. Så länge det inte är tillrättalagt.
  Vem är ert frikort? Egentligen Hugh Jackman. Men jag vill byta till Kendrick Sampson… har inte förhandlat det än… 🙂

 10. HAHA, hur roligt är det varje gång de på vårdcentralen frågar om man har frikort, och man svarar, Åh, ja, Angelina Jolie, bröderna Skarsgård, Robyn, …”

  1. 😀😀😀

  2. 😂😂😂 Detta är ju också en del i varför denna blogg är såå bra: alla roliga läsare med helt briljanta kommentarer!! Kommer aldrig mer kunna fråga någon om de har frikort utan att frusta av skratt!

 11. Hej hej! Jag är mamma till en son 3 år. Har följt er sedan han kom och kan verkligen säga att ni räddat mig många ggr genom den humor, igenkänning, klokskap och livets komplexitet som ni skildrat. Är utbildad lärare men har främst jobbat som fritidspedagog tills nyligen. Sjukskriven i utmattningssyndrom o depression. Har väl eg inget frikort men om jag var singel är det antingen Johnny Depp , Colin Firth som gäller. Haha. Bästa föräldragren: lekfullhet generellt o att vi leker kurragömma, ritar, springer, dansar o tramsar och klär ut oss tillsammans alla tre.

 12. Glömde sämsta gren: eh matlagning, har ej oändligt tålamod, lättstressad osv etc.

 13. Älskar bloggen främst för du är så duktig på att skriva! Det är en fröjd att läsa!
  Jag bor i Tyskland sedan mer än mitt halva liv. Gift och har två döttrar (12 och 9). Jobbar 80% i en meningslös finansbransch, där jag inte trivs. Som om det inte var nog med allt så skaffade vi hund förra året. Stressen blev inte mindre direkt…
  För tillfället är föräldralivet lite upp och ner, äldsta dottern i pubertet så man gormar och bråkar ofta (fastän man säger varje dag att ”idag ska jag inte ta åt mig…). Livet med partnern är inte heller speciellt kul längre…
  Det bästa är ändå att barnen är så kloka och roliga och man märker att viktiga värderingar har fått fäste.
  Frikort: en tysk skådis Florian David Fitz ahhhhh
  Sluta inte blogga! Du är sååå bra! Kram!!

 14. Hur många barn + åldrar?
  2 barn, 1,5 & 4,5 år
  Vad gör ni om dagarna?
  Jobbar som Team Leader på en ganska ny logistik avdelning, hänger med barnen efter jobbet och önskar jag hade tränat mer men just nu för lat
  Er bästa föräldragren?
  Oj, Ehh låter barnen vara med mycket men samtidigt visa att ibland måste mamma göra saker och barnen får leka själva (gäller väl främst 4,5 åringen), visa alla sidor av mig själv typ. Försöker hitta på saker med barnen.
  Det absolut sämsta med att vara förälder?
  Alla dessa nätter när jag inte får sova, det tär nåt otroligt på mitt tålamod.
  Vad gillar ni att läsa om?
  Det mesta, livet som förälder, tips på aktiviteter en kan göra med barnen (kanske kan be läsare om tips och sen dela i bloggen) både hemmagrejer & iväg från hemmet
  Vem är ert frikort?
  Robbie Williams

 15. Förresten! Äääääälskar din blogg, bland få saker jag läser som får Mig att skratta högt. Varje gång jag knyter ihop soppåsen så tänker jag på eran bild ”har ordnat om lite i hallen här, rätt nöjd faktiskt” 😅😅😅 Du skriver grymt och jag tröttnar aldrig på att läsa men självklart gör du som du känner.

 16. Hur många barn + åldrar? Två. 5 och 9 år.
  Vad gör ni om dagarna?
  Vi jobbar båda två. Kidsen hänger på respektive instans (skola+förskola) Kvällarna består av aktiviteter, stök, suckar, skratt, himlande med ögonen, läxor…
  Er bästa föräldragren?
  Shit…. vad kan det vara….? Jag är ganska förstående och glad tror jag.
  Det absolut sämsta med att vara förälder?
  Att aldrig vara helt själv och tom i huvudet liksom. Hade varit så Najs att bara tömma hela hårddisken på något sätt då och då.
  Vad gillar ni att läsa om?
  Hur livet som förälder är på riktigt, er blogg och Malins Wollins har varit räddningen många gånger i en i övrigt ganska skitnödig och pretienös ”mammakultur” där allt bara är myz ( med z) och dans och doft av rosor, kräks i munnen av det.
  Vem är ert frikort?
  Den listan är så lång va…. Lenny Kravitz, Ryan Gosling, Måns Zelmerlöw, Justin Timberlake, Jason Mamoa….

 17. Ska ärligen säga att jag inte följt så länge, det är något med att sånt här bara förväntas läsas av kvinnor. Män verkar skola läsa om aktier, motorcyklar, sport och sprit. Konstigt, och tradigt 2018!
  För även om jag aldrig kan sätta mig in till 100% i mammarollen lever jag väldigt påtagligt i dess maskulina motsvarighet, papparollen. Skulle säga att utmaningarna och triumferna är mkt lika.
  Anyway, jag har en 6-åring och en 3,5-åring
  Jobbar som konsult på dagarna och skriver grötrim i livets mikropauser.
  Jag rockar på lekplats, lämning och läggning, och den udda (och enligt en del inte ens godkända) föräldraskapsgrenen ironi.
  Det värsta med föräldraskapet är hur mina egna tillkortakommanden (tålamod, inlevelseförmåga, tröttsurhet etc) blottas för mig själv.

  Jag gillar anslaget här på bloggen, i princip oberoende av ämnet. Avdramatiserande och självironiskt, något som behövs i dagens kissnödiga duktighetskultur bland alla välbemedlade som läser bloggar.
  Vill du inte skriva mer så känn inget tvång, Fortsätter du så gillar jag stilen starkt och kommer garanterat följa (och möjligen smyga in reklam för mina egna grötrim i berörda ämnen 😬).

 18. Hej Tessan!
  Har följt bloggen sen start. Den har alltid varit aktuell och smart och klok och ffa jävligt kul. Jag har tre barn, 7, 5 och 1,5 år gamla. Stor igenkänning på det mesta kan man säga. På dagarna jobbar jag som läkare. Har tipsat flera småbarnsföräldrar om bloggen👍.
  Bästa föräldragren: överösa med kärlek.
  Sämsta gren: organisation, planering, tidsoptimism, pyssel.
  Har uppskattat en hel del inlägg på sistone där du tagit upp mer funderingar kring storbarnsproblem.
  Frikort: Se ”the split” på svt play! Du förstår vem. Mkt sevärd serie.
  Fortsätt skriv för oss på ett eller annat sätt! Behöver inte vara ofta. Du är bäst i Sverige på att sätta ord på hela det här livet med barn.
  Massa kramar!

 19. Precis som så många andra här skriver så här denna blogg varit otroligt tröstande och stöttande de senaste åren. Jag instämmer helt i att bilden av bebis- och småbarnslivet på många håll ofta framställs som rosenrött och sååå mysigt. Därför har denna blogg tillsammans med @hejhejvardag varit så befriande att följa, det är i era beskrivningar som jag har känt igen mig. Så jag vill jättegärna att du fortsätter att skriva, även om de stora barnen Mira och Morris. Allt blir ju inte lättare bara för att barnen är äldre. Tycker själv att jag fastnar i massa konstiga argumentationer och diskussioner kring ”Alla andra får ju, det är bara jag som inte får!!!” Inte så lätt att slingra sig ur längre…

 20. Sluta inte blogga! Jag älskar er (numera din) blogg. Jag har följt er sedan start och kommer följa så länge du/ni orkar skriva. Har en trea påväg så jag behöver något att se framemot till nattamningarna 😉 Samt få en realistisk bild av föräldraskapet då jag ofta jämför mig och får dåligt samvete.

  Jag har en 6-åring och 4-åring och en tredje på väg som förhoppningvis kommer någon gång i mars. Jag jobbar heltid som utvecklingssekreterare med inriktning mot sexuell hälsa.

  Min paradgren är nog att pyssla, inte några svåra saker men typ måla/pärla/lägga pussel och sånt lite enklare. Oftast slutar det dock med att det bara är jag kvar som sitter och pysslar.

  Det sämsta med föräldraskapet är att behöva stå på lekplatser en kall jävla lördagsmorgon. Eller rolllekar, hatar verkligen detta!

  Jag älskar att läsa om allt du skriver (kanske inte hjälper dig så mycket) Men åldrarna på dina barn förändras ju och därmed utmaningarna med föräldraskapet. Du är grym på att skriva! ❤️

 21. Ps! Glömde ju skriva om mitt frikort! Lätt Angelina Jolie!

 22. Hur många barn + åldrar?
  4 st, 14, 12, 10, 8.
  Vad gör ni om dagarna?
  Är läkare.
  Er bästa föräldragren?
  Att rackarns snabbt komma på ett utflyktsmål som alla gillar en ledig tjafsig lördag. När vi måste TA OSS UT UR HUSET.
  Det absolut sämsta med att vara förälder?
  All logistik och all tvätt.
  Vad gillar ni att läsa om?
  Vardagskaos och känslor.
  Vem är ert frikort?
  Nope, det står still. Eller, det finns någon, men vill inte outa hen.

 23. Jag har tre barn, 6 o 4 år och bebis på 6 mån. Ungefär samma åldersskillnad som mellan dina tre men jag ligger cirka ett år efter så extra kul att läsa om vad som väntar runt knuten, så att säga.

  Är föräldraledig, annars jurist.

  Mina bästa grenar är nog påhittighet, att jag kan vara lite tramsig och att jag är mycket kärleksfull (de sistnämnda kan antagligen bli mina sämsta inom några år…).

  Finns mycket som är jobbigt med att vara förälder. Ständigt tjat och konflikter mellan syskon men allra tuffast tycker jag det är att inte kunna styra över sin tid. Och att det aldrig är tyst!

  Tycker att det är roligt att läsa allt du skriver! För min del hade det gärna fått vara mer om andra delar av livet också som jobb, fritid o relationer. Din styrka ligger i hur bra och roligt du skriver, inte bara att det handlar om barn, även om det ämnet av naturliga skäl lätt tar över när man är i din (o min) situation. Ser därför en ljusnande framtid för bloggen om du bara vill! Hoppas verkligen att du fortsätter, glöm inte att vi är många som glufsar i oss varje ord du skriver!

 24. Uppskattar verkligen er blogg! Den är så viktig! Den fick mig att känna mig normal som nybliven mamma. Allt är inte ”gull, lullul och myzpyz”. Förlossingsdepression var jag inte ensam om…
  Det var er lista på vad jag skulle ha mig till förlossningen/BB som gällde. Det är hos er jag kommer be om hjälp om ev kommande syskon får kolik och jag behöver tips om akupunktur i skåne-trakten.
  1 barn, massa missfall och äntligen syskon påväg.
  Förvirrat arbetsliv.
  Frikort: Mr Darcy/ Colin Firth.
  Vill läsa ärlighet, svärta och humor ibland.
  Hade varit gott med en kategori där man kan hitta tips på allt från behandling av hemorrojder till kolik… till bröstbölder till you name it.
  Hejja på!

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Ja! Vilken bra idé! ”Tips” finns som etikett, men det skulle kanske finnas en poäng med en ännu tydligare ”Hjälp mot-”kategori? Och apropå kolik så har jag ett sånt inlägg i pipen!

   1. Ja, hjälp mot-kategori!!! Och kanske ett ställe där vi kan tipsa varandra… så måste in du/bloggen ta upp varenda fråga. Men mycket finns ju redan så kanske ett arkiv där man kan leta! Allt för att slippa surfa på familjeliv..

 25. Jag hittade er blogg för 6 år sen när jag var gravid för första gången. Jag var förväntansfull men framför allt orolig och lite rädd inför livet med första bebin. Ni var min räddning! För första gången var det någon som berättade sanningen!!! You had me at: ett foto på en bajskorv i en badbalja 😊
  Ni har varit ett väldigt stort stöd för mig de här åren!
  Nu hinner jag inte skriva mer måste byta blöja på min yngsta 😄
  Kram å tack! Hoppas du fortsätter. Älskar dina inlägg!

 26. Hur många barn + åldrar? 2 tjejer 7 & 4.
  Vad gör ni om dagarna? Jobbar i regeringskansliet – så just nu väntas det mest 🙂
  Er bästa föräldragren? Prata och mysa.
  Det absolut sämsta med att vara förälder? Att tiden inte räcker. Och att det är så mkt som behövs hela tiden (typ nya strumpor, stövlar, vantar galonisar osv osv)
  Vad gillar ni att läsa om? Allt! Livspusslet.
  Vem är ert frikort? Oj! Har så många 🙂 just nu Vicky Kaushal (indisk skådis)

 27. ÄLSKAR, fullkomligt älskar denna blogg! Barn: 5 och 2, jobbar som HR-konsult, Roliga aktiviter är jag fan en mästare på (leka affär och baka är jag sämst på) Sämsta är ju tröttheten alla dar i veckan, att aldrig riktigt känna sig pigg, den kan vara förlamande ibland. Äskar att läsa om ärligheten när det kommer till att ha barn, när det skiter sig, och humorn, din humor rockar min vardag! Frikort, Tom Hardy 🤤.

 28. Jag har tre barn, snart är de 6, 4 och 3 år gamla. Har också en liten bebis i magen som beräknas i mars 🙂
  Om dagarna jobbar jag som sjuksköterska på en psykiatrisk avdelning.
  Min bästa föräldragren är att prata om allvarliga/viktiga saker med barnen när det behövs. Samt hålla hyfsad ordning och koll på deras kläder.
  Det absolut sämsta med att vara förälder är när jag är på pissdåligt humör och inte bara kan slänga mig på soffan mitt på dagen och slöglo på tv, pga orkar inget annat. Man kan inte koppla av helt förrän barnen är i säng runt kl 19-20 och då är jag så trött att jag inte kan koppla av utan att somna…
  Jag gillar att läsa om den tråkiga vardagen (antar att man känner lite systerskap på så sätt) samt om hur äktenskapet/partnerskapet överlever småbarnsåren.
  Mitt frikort är Jonathan Johansson.
  Tack bästa du och hälsa Sofia som vi nog alla saknar <3 Vad roligt att hon fått ett så fint jobb!

 29. Älskar denna blogg! Sluta aldrig(!) blogga om din/er vardag och allt vad det innebär.
  Hur många barn? Tre (3,5 och 7 år😅)
  Om dagarna jobbar jag inom vården, jobbar deltid(75%) vilket känns lagom för oss under rådande familjeomständigheter med våra tre😅
  Är nog bra på att ta med barnen i vardagsaktiviteter(såsom matlagning, bakning, hänga tvätt osv). Även om detta i land också leder till att man undrar varför barnen fick va med pga uppenbara anledningar😅🙃
  Sämsta:TÅLAMODET.
  Uppskattar ärligheten, att du(ni) vågar bjuda på det som inte alla vågar eller gör på samma uppriktiga sätt. Att man verkligen får känna att det är ok med det mesta som kan uppstå som småbarnsförälder. Det blir ju utveckling av bloggen automatiskt eftersom barnen blir äldre och äldre tänker jag..och situationerna som kan uppstå ändras ju då..
  Hmm, frikort…kanske karaktären josh i ’younger’ haha

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *