Det Enastående Enbarnslugnet

De senaste dygnen har överträffat valfritt rotchakra-retreat i fråga om lugn och sinnesfrid.

Hur är det möjligt? är en rimlig följdfråga på ovan påstående och det ska jag nu berätta:

Jag har varit själv med Mira sen i torsdags.

Jag har alltså varit enbart med mitt förstfödde och klart mest civiliserade barn.

FATTAR NI VILKEN GREJ???????

Härom morgonen satt vi lugnt och fint och åt frukost tillsammans varpå Miras drömmande blick fastnar någonstans i luftrummet mellan oss. Hänförd konstaterar hon ”att det är så tyst och skönt”.

Jag, på andra sidan frukostbordet delar hennes lycksalighet och tillsammans äter vi våra mackor med extrasaltat Bregott utan att stolar välts och mjölk spills ut.

Denna mor-och-dotter-helg har varit som balsam för våra rastlösa själar. Vi har fikat upprepade gånger, träffat skolklassen, gått på bio och myst halvt ihjäl oss i soffan. Och just det, det viktigaste: i fredags överraskade jag Mira med att ta med henne till Globen för att äntligen, efter år av väntan, låta henne ta hål i öronen. Och jag passade såklart på att ta ett själv också, som den goda förebild jag är.

Idag, efter att ha fikat (igen) med morfar och morbror x2 dundrade vi som hastigast till Panduro Hobby i Farsta Centrum efter att en kompis berättat att de körde 50% off på allt. Och nu har vi ägnat kvällen åt att göra lumibands (stavning?) och att väva. Och ja, jag blev såväl nostalgisk som pedagogiskt överpeppad av den enkla vävramen som nu har åtskilliga rader av turkost och rött garn.

En mycket märklig grej hände för övrigt i torsdags kväll efter att Mira äntligen hade somnat. Semi-paralyserad av denna förlovade egentid som plötsligt dök upp, hängav jag mig åt en i sammanhanget smått sinnessjuk aktivitet:

Jag rensade krydd- och knivlådan.

Hur jag hamnade där vet jag verkligen inte. Men jag vet nu att vi har två oöppnade burkar dragon (har aldrig använt dragon), fyra påsar kanelstänger (WHY?), lagerblad en masse samt en uppsjö av obskyra örter (mejram? vad ÄR det? ok, en ört jag vet) som förmodligen kommer att ligga orörda där till nästa rensning då de passerat bäst före datum med ett par år och således åker i soporna.

Ja, hörni. Living large. Living extra large.

8 kommentarer

 1. ..”klart mest civiliserade barn”! Haha! Låter som en ljuvlig helg ni båda kommer att minnas länge!

 2. Haha låter som en grym helg 😊

 3. Så lyxigt för er båda! Finns inget mysigare än att ha lite exklusiv tid med bara ett barn. Jag tycker faktiskt att det är roligare att åka in till stan med min sexårige kille än med valfri kompis eller för den delen min man (vet inte om det är sorgligt, men helt sant iaf). Älskar att se världen ur hans ögon och så mycket bättre samtalen blir!

 4. Ä l s k a r denna blogg. Älskar! Så mycket igenkänning över kryddlåderensning i chocken över egentid 🙂

 5. Men Åååå vad fint!!!!! När kaoset försvinner runtomkring är varje barn mycket lugnare och dess klokhet tydligare. Jag känner igen detta så väl! Nu blev jag peppad för egentid med ett barn!!! Tack för påminnelse om detta!

 6. Älskar bloggen!! MEN….undrar så över Sofia, hur mår hon? Är hon inte delaktig alls längre? Hade varit så kul med en uppdatering. Älskar dig Tessan men undrar även hur det går för din pic (partner in crime)
  Kram

  1. En annan sofia

   Det undrar jag också. Verkligen i all välmening. När man följt några så länge blir det ju inte bättre än att man går och funderar på hur de har det 🙂 men, bara för att man är offentlig betyder det ju inte att man har några krav egentligen. Vore bara fint med en uppdatering? PS, älskar dina texter Tessan!

 7. Stek lök, vitlök, champinjoner och kyckling, häll på grädde eller creme fraiche, i med lite kalvfond och massa dragon (obs, fega ej utan ha mycket!). Svingott till pasta eller ris.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *