Världens sämsta 1-årspresent

Då har Kasper alltså hunnit bli 366 dagar. Bemärkelsedagen blev inte direkt storslagen men jag tänker att vi har många chanser på oss att höja ribban, heh.

Gossebarnet fick njuta av att vara 1 år i ett dygn innan han brutalt kastades in i Livets Hårda Skola.

Lektion 1: DÅ VAR DET FÄRDIGAMMAT!

Det har aldrig varit någon uttalad plan att sluta amma vid ett års ålder, men på fredag åker jag och några kompisar iväg för att roa oss kungligt och jag tänker och känner att det ändå kan vara rätt tid att avsluta amningen nu. Nätterna är ett ändlöst snuttande och jag måste få sova mer sammanhängande nu för att inte säcka ihop.

Men, för att minimera eventuellt kaos har jag tagit med Mira och Morris hem till några kompisar där vi ska sova i två nätter. Johan tar alltså Kasper på hemmaplan utan att behöva trassla med ytterligare två barn såhär initialt.

Förhoppningen är att dessa två nätter ska få Kasper att förtränga mina fantastiska bröst och glatt somna in och somna om utan dem.

………….

……..

Mmhmm.

Vet inte om det är en rimlig förväntansnivå efter att ha ammat i runda slängar…4000 gånger? (en helt rimlig överslagsräkning – minst 10 amningstillfällen per dygn under ett års tid).

Japp, jag lovar att rapportera.

Och ni är alla med på vad det här kommer att innebära:

JAG SKA SOVA OFRAGMENTERAT, UTAN EN SVETTIG, BRÖSTBESATT MÄNNISKA I ARMHÅLAN!!!!!!!!!!

Ligger och överväger om jag ska orka pallra mig upp och tvätta bort sminket när Mira och Morris nu äntligen har slocknat. Värt det?

8 kommentarer

 1. Väntar med spänning på fortsättningen, är i exakt samma situation… 😏

 2. Hehe lycka till! Men testa att prata lite med honom om det. Vår dotter tvärvägrade flaska under sitt första år, men när hon närmade sig ett år och vi hade försökt trappa ner amningen utan att lyckas, tog vi snacket med henne. Sa att om en vecka slutar vi amma och börjar med välling. Pratade om det varje dag den veckan och på lördagsmorgonen när det var dags för första flaskan…tada…tog hon den utan problem. Hade vi inte trott, men det funkade.

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Är det sant??? Måste prova direkt!!

   1. Det är sant! Hon var ett år och en vecka när vi slutade. Och hur ni nu gjorde verkar det ha funkat hos er också :-). Lycka till med vitkålen!

 3. Sååå spännande! Vi testar att sluta nattamma mellan 00-05 och hitills går det förjävligt :-))))))

 4. Hehe vill så gärna att det ska funka för er om du verkligen vill sluta amma, men, förlåt nu är jag asjobbig! Signe ammar fortfarande och hon blir två i november, vi är ofta ifrån varandra då jag och pappan separerat och hon ammar på som vanligt med mig men struntar såklart i det hos pappan. 😂 Sen så har jag förvägrat nattamningen sedan hon va ett, svinjobbigt att aldrig få sova ordentlig. Lycka till och väntar med spänning på uppdatering!

 5. Vår lille vän fyllde 1, 6 sept. Sen ung 1 månad tillbaka så tar pappan alla nätter och det funkar! Men! Jag är fullkomligt vettskrämd inför den gången då jag kommer behöva natta honom igen. Jag vet ju hur vek jag är. Och han kvällsammar och morgonammar… Mr pappa får aldrig sova utan oss nånsin.

 6. Det kommer gå bra. Barn är anpassningsbara. Sen går det skitbra. Sen går det skit. Sen bra igen. Circle of bra liv och skit. 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *