Mensen som kom och gick?

Jag minns inte hur det var med mensen efter Mira och Morris men den här gången så fick jag den igen i början av augusti, typ den 3-4:e. Och sen dess har den inte kommit igen.

NEJ JAG ÄR INTE GRAVID. Det skulle vara jag och Jungfru Maria i så fall och det känns väl inte helt sannolikt (Kasper är en sån cockblocker alltså).

Men har jag fått någon form av elefantcykel med +39 dagar mellan varven? Eller är det vanligt med lite mysko cykel i samband med att mensen rasslar igång igen? Det positiva är ju att jag skulle kunna köpa en menskopp nu i och med att jag har glömt det, trots denna förlängda tidsfrist.

Vänligen upplys mig, ty jag tycks ha förträngt?

Avslutningsvis bjuder jag på lite menskonst signerad Liv Strömquist från Slussens tunnelbaneperrong.

9 kommentarer

 1. Jepp. Ingen ordning på nånting när mensen rasslar igång igen. Så var det här iaf. Det ordnade till sig efter nga cykler.
  Rekommenderar varmt menskopp! Enda bekymret med den är att jag glömmer att jag har mens…

 2. Haha, igenkänning! Både på hoppiga cykler i början men även bortglömda menskoppar 🙈 luktar inte hallon…

 3. Det är normalt att den är oregelbunden i början. Dock borde det vara förbjudet för mensen att komma tillbaka fem veckor efter förlossning (trots att jag ammade) och sen varje månad. Hände efter båda mina graviditeter.

  1. Hormoner & Hemorrojder

   What?? Fullständigt orimligt!

  2. Marie Jensen

   Fick också tillbaka mensen jättefort efter alla mina 4 graviditeter.. typ max en vecka efter att avslaget var helt slut.. helt hopplöst 😥 fast nu kör jag p-spruta istället och har inte haft mens på flera år 🤗

 4. Japp samma här. Men nojig som jag är bokade jag ändå tid hos min gynekolog för koll plus extra cellprov. Allt såg bra ut som tur var så tydligen helt normalt med hoppig mens efter förlossning 😊

 5. Älskar denna blogg! Exakt detta funderar jag också på, samma läge här med första mensen (sen bebis kom) i början på augusti och sen nada. Så skönt att läsa om att det är normalt med en hoppig menscykel! Tack för detta inlägg och för en fantastiskt bra och rolig blogg!

 6. Säkert inget ovanligt..vill du ha en menskopp kan du fö få min ena, fick 2 för priset av en. Testade den ena förra månaden, funkade nästan på studs med lätt en manual ..tur för för mig som får sura uppstötningar av blotta tanken på att läsa minsta instruktion. Den andra är förstås inplastad;)

 7. Marie Jensen

  Fick också tillbaka mensen jättefort efter alla mina 4 graviditeter.. typ max en vecka efter att avslaget var helt slut.. helt hopplöst 😥 fast nu kör jag p-spruta istället och har inte haft mens på flera år 🤗

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *