Separationsångesten

Som en riktigt välmåttad uppercut slog just separationsångesten till. På måndag börjar jag jobba igen. Och de kommande två dygnen är alltså de sista hemma med Kasper.

Paus för gråtfest.

Det är så nära nu. Jag har visserligen sen en tid tillbaka känt att jag har varit både sugen på och redo att jobba igen men det har hela tiden känts så avlägset. Tills nu. Nu när jag sitter på mattan med en härjande Kasper som just mulade i sig en köttbullebit som måste ha ramlat ner på golvet för en liten stund sen när han åt. Sju små tänder malde ner den på nolltid.

Detta bedårande, bestämda lilla solsken. Han som fortfarande sover i min eller Johans famn vareviga kväll vilket gör mig ömsom frustrationsgalen, ömsom sprängfylld av ömhet.

Han är så otroligt fin. Som en liten kraftfull och effektiv bulldozer tar han sig fram i sitt än så länge ganska korta liv. Studerar allt och alla. Sover så lite han kan men ammar desto mer.

Hans prisvinnande lår, hans fjuniga hår.

Kasper, en sån jackpot ❤️

11 kommentarer

 1. Anna Svensson

  Å jag börjar också jobba på måndag och min bebis är lite drygt 10 månader. Det är blandade känslor just nu. Känns psykiskt jobbigt att sluta amma också.

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Helt enig. Jag tror dock att jag kommer att fortsätta amma kvälls- och nattetid ett tag till. Ska iväg en helg i slutet av september och då lär det vara slutammat helt vilket jag har mild panik över….

   1. Startar inlägget för säkerhets skull med att säga att man alltid får göra exakt som en själv och barnet vill.
    That being said; att jobba heltid eller vara iväg en vecka behöver inte vara stopp för amning om en inte vill. Jag jobbade heltid efter första året med båda parasiterna. Ettan ställde snabbt in sig på att det var morgonamning och sedan återkopplingsamning när jag kom hem från jobbet på eftermiddagen. Perfekt att sitta i soffan och chilla medan mannen gjorde mat. Med tvåan hade jag ibland långa jourskift upp till 12 timmar. Då kom de och hälsade på på jobbet på halvtid och så satt vi i vilrummet och ammade (Man har rätt att amma på en avskild plats på jobbet! Bara att kräva). Båda ungarna övergick till mat när jag inte var hemma och amningen blev mer en återkopplingsstund. Vi var även iväg på resor någon gång ibland utan barn och när jag kom hem återupptogs amningen igen. Såklart blev det med tiden mindre mat och mera närhet tills vi helt fasade ut. Är nu helt amningsfria vilket är underbart men det var när ungarna och jag var redo – inte för att jag ville jobba.
    Lycka till med exakt det du väljer att göra!

   2. Hormoner & Hemorrojder

    Tack för input <3 Jag kommer fortsätta amma ett tag till men efter helgresan i slutet av september, strax efter 1-årsdagen får jag se hur det känns. Det är eg mest nattamningarna jag skulle slippa pga så finhackad sömn.

 2. Åhh har tre månader kvar med min 3:a och känner redan av ångesten…😬😢

 3. Vilket GULL! Hur blir det med amningen när du går till jobbet? Min 10 månaders är galen i tutte och jag börjar plugga om två veckor…

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Ja, alltså jag vet inte, heh? Tror att jag kommer att amma på kvällen och natten ett tag till, men dagtid är det ju slut på kalasandet. Kasper är också besatt av att amma så det återstår att se hur det blir… Lycka till med pluggandet!!

 4. Jag förstår dina känslor. I onsdags började jag arbeta efter föräldraledighet med nr tre. Roligt att träffa alla kollegor och ta sig an andra utmaningar än syskonbråk (mellan sjuåringen och femåringen), utbrott för att ”rätt” tröja inte är tvättad (femåringen) och en klättrande ettåringen. Men visst saknar jag samtidigt allt detta och vetskapen om att det var sista gången jag var föräldraledig en längre tid gör det också lite sorgligt. Känslan när jag kommit hem och möts av de knubbiga uppsträckta händerna har varit härligt. Lycka till!

 5. Jag började jobba när min dotter var 9 månader och jag ammade henne när jag kom hem från jobbet samt på kvällen. Att skapa en sådan ”komma hem rutin” mellan oss två kan jag varmt rekommendera 🙂 det var fantastiskt att få en egen stund vi två varje dag, något ”eget”. Fortsatte med det och trappade ner amningen under ca 3 månader efter.

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Det låter jättemysigt ju! Lär bli något liknande här 😌

 6. Jag blir mest längtansfull när jag ser din fina minsting 🙂 Om några månader tittar min förstfödda ut, och nu känns det så långt gånget att jag börjar våga längta lite. Återstår att se hur maten ska serveras det första året, förhoppningvis direkt från ursprungskällan 😀 Lycka till med återgång till jobb!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *