Framtida filibusterförmåga

Om det är något jag på riktigt tror kan äventyra min mentala hälsa så är det det faktum att det aldrig är tyst hemma.

ALDRIG.

Jag tror att Morris har pratat 67% av sin vakna tid under denna ”semester”. Räknar man in övriga läten, exempelvis vrål, jämmer, morrande och fräsande snuddar vi nog vid 98%-strecket.

Han pratar sig igenom sagor.

Han pratar sig igenom filmer.

Bilresor.

Middagar.

Toalettsessioner.

Han pratar sig genom freaking kosmos.

-Morris, kan du skicka mig salt…

-…mamma en gång var jag på dagis och så satt jag vid bordet och åt trettitio portioner med broccolisoppa och en hel brödklump med smör men inte så mycket smör bara lite för jag tycker inte om för mycket smör för det blir sådär kladdigt och Hamid han gör godare broccolisoppa än hemma…

-Um, vi har nog aldrig gjort broccolisoppa hemma pga ni hatar broccoli mer än jag hatar smackljud.

-…och Hamid han kan laga mat jättebra och då när vi lekte sen och jag byggde blej-blej för jag kan det fast jag kan inte det så bra men Jack kan det jättebra och sen när vi åt fisk som var vit men inte rosa och inte så mycket sås för jag tycker inte så mycket om sås med pasta men jag gillar köttbullar mest…

-MEN DÅ KANSKE DU KAN PASSA PÅ ATT ÄTA LITE NU OCKS…

-…och sen gick jag ut på gården och så var jag på gården fast jag var inte på gården men mina kompisar var inne och då gick jag också in och då, DÅ, då satt jag ner och läste en bok med Marie fast ibland när jag går på toa på dagis så GÖR jag inte det jag bara leker med lera istället kan vi köpa lera nu? För på dagis när vi bakar med lera…

-Okej men ska vi försöka ät…

-…så tar jag mest blå lera och lite grön men inte orange för jag älskar inte orange men jag älskar blå. Vilken färg hade vår bil i Sydafrika? Just det, den var silvrig men inte så guldig. Då åkte vi och kollade på pingviner och då luktade det pingvinbajs och blablablablabla i all evighet amen.

Hör upp all you Americans – if you ever need someone who can delay any decision making, we have a highly qualified 4-year old ready to filibuster the shit out of y’all.

Mr Talk-a-lot

16 kommentarer

 1. Haha! Min 6-åring är likadan, men han lägger in ordet ”mamma” 2 gånger i varje mening. Minst.
  Mamma, idag på förskolan mamma, så var vi ute på gården mamma och då mamma, så lekte jag med Elias mamma…. och så vidare. En krona för varje gång man hör ordet mamma här hemma och man tjänat ett par hundra om dan på vardagar och en tusing på lediga dagar!

 2. Som (nästan) alltid hög igenkänningsfaktor på detta inlägg! 😅

 3. EXAKT så är vår nyblivna 4-åring. Det är så otroligt tröttsamt! Gulligt och roligt men jag blir snart tokig 🤪

 4. Vår yngsta son (också 4år) pratar eller ger ifrån sig ljud konstant. Han talar t o m med sig själv när han leker. De gånger man då misstar sig och tror att han talar med den enda andra person i rummet fräser han ”jag pratade inte med dig”.

 5. 😂 Alltså min 3.5-åring är ALDRIG tyst i vaket tillstånd förutom när han tittar på tv. Så ptja, det blir en del tv pga annars skulle vi gå in i väggen/graven. Vi var på besök hos en annan familj förra veckan och föräldrarna bara ”ehm pratar han alltid så här mycket..?” Dom var helt utmattade när vi drog. Först då fattade jag att han faktiskt pratar kanske ”onormalt” mycket, deras jämnåriga barn pratade ca 70% mindre och det var såååå lugn o skön stämning därhemma. Så avundsjuk!!

 6. Känner igen mig precis. Vår nyblivna sexåring har varit sådär sen han började prata vid typ 1,5 års ålder. Det är som att slå på en pratradiokanal när han vaknar på morgonen, och sen är det som en jämn ljudström hela dagarna. 🤣

 7. Känner igen mig själv delvis o många av mina elever. 😂😂 Mamma brukade tycka det var skönt när jag lekte hemma hos andra så hon fick vila öronen ibland. Och min man tycker jag pratar jämt.

 8. Jag känner igen det där. Jag har en sån 7åring. Han pratar tom i sömnen (när han inte snarkar). Dessutom handlar det i 90% av tiden om något som jag alls inte begriper (pokémon utvecklingar eller minecraft). Tänk om han ändå berättade om vad han gjorde i skolan på dagarna, för det säger han inte ett pip om. 🙂

 9. Åh samma sak här, 5-åringen pratar hela tiden med tillägget att 3-åringen är likadan. Decoratar bägge med mig och blir sen arga för att båda pratar och jag inte hör vad någon säger. Min man och jag får ringa varandra när vi är på jobbet för att kunna prata överhuvudtaget. Och ja, bägge barnen pratar i sömnen också. Jag kan inte längre lyssna på radio i bilen när jag är själv – det blir total overload!

 10. Jag älskar barn som pratar massor och jag ÄLSKAR Morris! Underbara unge!!! ❤️

 11. PS!
  Den här bilden MÅSTE ni printa och hänga på väggen! ❤️

 12. Haha!! Samma på min snart 4 åring! Man blir helt knäpp i bollen ibland! När han sover, DÅ är det iallafall tyst 😁😁

 13. Sötaste Morris! En tanke bara. Det låter precis som vår son. Han har adhd, fick vi veta när han var nio. Jag kände mig väldigt otillräcklig när han var yngre. Det som andra (som träffade honom tillfälligt) tyckte var charmigt höll på att knäcka mig totalt. Det ständiga ljudflödet, den glada impulsiviteten, den starka viljan och känslostormarna som kunde komma på två millisekunder. Jag tänkte att jag skulle nämna det bara, om/utifall att det skulle dyka upp fler likheter. Vårt liv har blivit mycket bättre och mina öron mycket helare sedan vi fick veta om diagnosen.

 14. Vanja Bergström Krupa

  Det finns ingen som kan ‘pigga upp’ oss Mor och jag antar Far föräldrar, som pratglada barn som Du Morris .. och det är väl allmänt känt att det är så för oss alla, när vi har möjlighet att umgås med våra älskade barnbarn. Den här pratsamma och spontana tiden går i regel över, när skoltiden börjar, och andra mer eller mindre starka känslor tar över.. vare sig med eller utan diagnorser .. så går livet vidare i härlig blandning.

 15. Vanja Bergström Krupa

  Rättelse: Diagnoser ska det naturligtvis stå …. 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *