Födelsedag och nya stilpreferenser

På onsdag når alltså Mira den aktningsvärda åldern 7 år.

Mor har möjligen gjort mindre aktningsvärda insatser på presentfronten men that’s what panikshopping på nätet is for.

Kruxet är att jag, som ändå känner mig hyfsat vad ska vi kalla det…klädintresserad? Alltså jag tycker att jag kan pussla ihop en outfit man inte behöver skämmas för. Eller ja, jag har nog dragit på mig en hel del grejer genom åren som andra har skämts för. Som till exempel när jag insisterade på att ha knallorangea Televerkethängselbralllor när jag var tretton år och too cool for (the Catholic) school. Min mamma var INTE nöjd med mitt val av underdel och då ska ändå sägas att hon har haft stort överseende med mina Peter Siepen-utsvävningar genom åren. Så, efter denna långa bisats är alltså kruxet att Mira HELT har ändrat preferenser vad gäller kläder det senaste året. Plus att hon har vuxit ur typ 65% av garderoben.

Från rosa och lila och allt som glittrar och är gulligt till ja…vad? Jag vet att hon gillar svart, typ. Och kanske grått och vitt. Fast ibland ljusblått, men ibland inte.

Ett som är säkert är att hon absolut inte vill ha varken kjol eller klänning. Så tja, det är väl byxor som gäller. Och eh…överdel.

Att ett år i förskoleklass skulle göra en gothare light av min tidigare enhörningsentusiast var väl inte HELT väntat så nu sitter jag här och scrollar och tvekar.

Slog till på en något fantasilös med sannolikt mycket uppskattad svart regnuppsättning. Eller ja, nu vet jag ju att gummistövl…förlåt ridskorna ÄR uppskattade i och med att hon redan har fått dem. Varför kanske ni undrar? Jo, för att hennes s.k. föräldrar glömde 2 av 2 par medhavda skor i Fagersta och nu är vi i Tranås (alltså vilka föräldrar GÖR det? Två par? Räknas vi ens som Riktiga Föräldrar?)

Så, häromdagen när vi insåg att flickebarnet inte har några skor att ha på fötterna, fick jag alltså hala fram födelsedagspresenten i förtid till hennes enorma förtjusning. Och ja, det är ett synnerligen olämpligt skoval i 32 graders fuktvärme, men ja. Hon älskar dem hursomhelst. Och har även invigningsridit i dem.

Ridskor….ish

Perrrrrfekt färgskala till gotharen

MEN, jag vet att hon har pratat om jeans som ”blir lite bredare”, alltså utsvängda jeans i folkmun. Och jag hittade faktiskt ett par fina hos Polarn o Pyret som skulle kunna gå hem och inte bara förpassas till byxlådans dunkla högerhörn intill guldtajtsen (eller vad vet jag EGENTLIGEN????). Såg också ett par mysvänliga på Lindex i svart så ja, kanske det funkar.

Scrollade även över en jeansskjorta  eller ja, kanske mer en blus i denimliknande tyg (sån chansning), en svart långärmad tröja och en hoodie som det inte kan finnas NÅGON unge som kan motså pga mjukare än ett gosedjur.

Och så klickade jag hem ett par rullskor som hon har tjatat om i cirka ett år men som jag har en vag känsla av kommer att användas lika mycket som ovan nämnda guldtajts. Men ja, billigare än en hoverboard iallafall.

Egentligen skulle det vara klart smidigast att ta med jubilaren ut och handla men man vill ju inte skippa hela överraskningsmomentet pga dålig koll.

Morris har nu satt ytterligare press på mig genom att hetsa om att Mira måste få en hästdinosaurietårta i ljusblått och svart med tusenhundra rosor som han ska få smaka på. Och tårtan får absolut inte innehålla äcklig syltmarmelad eller vaniljsås och bara pyttelite grädde. Tårtan får dock med fördel innehålla godis.

Mmmhm.

3 kommentarer

  1. Jag har en nybliven sexåring som två år på raken inte önskat sig något annat än en Ullaredresa. Så jag behöver inte handla en enda present. Väl där får han shoppa alla kläder han vill samt själv välja bland leksakerna för en på förhand bestämd summa. Han är överlycklig och mamman likaså. Så kanske att du skulle ge henne ett egengjort presentkort på en ”Mamma-och-Mira-dag” där hon får ha dig helt för sig själv och välja kläder själv. Vill du inte dra runt flickebarnet i affärer, så sätt er med datorn och gå sen på bio eller nåt kul. Avsluta med ett besök i leksaksaffär (fysisk eller på nätet). Bestäm dock summa för leksak i förhand, jättenyttigt för dom att ha en budget att följa.
    Eller nåt… Bara förslag… 🙂

  2. Marie Jensen

    Ge mammatid med shopping, bio, fika eller nåt? Med budget såklart, så hon får välja själv inom rimliga gränser.. Pappa kan exempelvis ge en middag de lagar ihop själva (till bara sig eller hela familjen), lillebror kan lämpligtvis ge Lämnaifredbiljetter (haha, såna ska jag önska av mina barn) hon kan utnyttja vid valfritt tillfälle 😂

  3. Pannkaksmamman

    Presentkort… oerhört tråkigt att ge men å så uppskattat hos barnet

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *