Att leva som man lär och andra väsentligheter

”Här hemma pratar vi trevligt till varandra” brukar jag snusförnuftigt säga med hyfsat jämna mellanrum medan barnen fräser otrevligt sinsemellan.

I förmiddags vaknade mr Klister d.ä (alltså Morris) på helt fel sida och var således lika trevlig som en aggressiv tvättstugelapp. Efter ett par timmar av idoga humörvändarinsatser toppade han det hela genom att fösa en stor soffdyna över min jobbdator som låg vid kanten av soffbordet (nej, inte mitt livs bästa placering av föremål). Mitt tålamod som egentligen trutit strax efter uppstigning (eller ja egentligen blev det övertrasserat nån gång hösten 2014) får mig att fräsa det inte alls så trevliga, rentav riktigt otrevliga ”jävla unge”. Sedan ber jag (också otrevligt) Morris och Mira leka inne på sitt rum.

Efter en kort stund, kanske 30-40 sekunder öppnar en ilsken Morris dörren, spänner blicken i mig och fräser det enda rimliga:

-Jävla vuxen!

Årets Förebild 2018 – c’est moi.

Så välförtjänt tillbakakaka av denna stjärna

7 kommentarer

 1. Been there, Done that. 😉Morris hade svar på tal iaf😁

 2. Jag tror inte att ni fattar hur ofta ni skrivit ett blogginlägg om exakt mitt liv. Tack för att ni ger en sann bild av livet med barn!

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Tack för att du får mig att förstå att vi inte är ensamma om galenskapen <3

 3. Sofia Karlsson

  Igenkänning alldeles för hög!! 😳
  Min dotter (snart 4) slänger tillbaka alla uttyck man yttrar
  ”Det tror du va?” ”Borde du tänkt på innan” ”Skitunge” ”Det funkar inte så” ”Ja, det kan du ju hoppas på” ”Skulle inte tro det”

  Och listan kan fortsätta… 🙄

 4. Lever i liknande situation med liknande frustration och uttryck för densamma, full förståelse! Gött svar av Morris😊
  Här en vers om mina funderingar i frågan:
  http://diktafan.se/mojliga-avtryck-av-uttryck-for-inre-overtryck/

 5. Så skön läsning när man just tappat det på tvååring som vrålat i 1.5 timma varpå jag vrålar tillbaka ”men vad är ditt problem?!”. Inte bästa stunden i mitt föräldraskap, nej. Å andra sidan inte bästa dagen i barnets barnskap heller.

 6. Tack! Uttrycke samma härliga fras härom dagen och skäms än…Men minns inte alls varför jag var så arg… *skäms därför ännu mer.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *