Det Eviga Barnrumsprojektet

Hallå i den fullkomligt olidliga hettan #teamhöst. Jag ska bespara er en aggressiv och mycket utdragen rant om exakt hur mycket jag skyr det faktum att det är 3000 grader varmklibbigt just nu. Mina tankar går till alla er höggravida nu – svala brisar och läskande drycker till er alla! Och en självklar plats på BB.

Medan resten av Sverige badar och tar bilder på bryggor och immiga roséglas tragglar jag på med det projekt som *kickade* igång våren 2011, innan Mira kom till jorden. Alltså Barnrumsprojektet som nu har blivit mer utdraget än Slussenprojektet.

Det är ju något som händer när man är föräldraledig och spenderar en miljard timmar någonstans mellan hemmets alla väggar, golv och tak. Man ser så mycket grejer som akut bör åtgärdas, ibland med en rimlig lösning i åtanke, oftare med en mindre konstruktiv ingång dvs man har ingen aning om hur förbättringsåtgärden bör se ut.

Sen har vi momentet att gå från teori till praktik. Nog för att det händer grejer innanför ens kranium, men det händer desto mindre i praktiken när man har tre barn varav ett man inte har lagt ifrån sig kvällstid på ja, i runda slängar 10 månader 3 dagar, 23 timmar och 31 minuter (MEN VEM RÄKNAR?).

Men, jag har på något närmast magiskt sätt lyckats mobilisera resurser till att tänka till hur barnens lekrum nu ska se ut och kommit…låt oss säga 38% vilket inte är illa pinkat. På instagram fick jag kunglig hjälp att tycka till om färger och nu är byråerna målade i Alcros Givakt och skivan i Strand som mööööjligen blev lite…plåsterfärgad. Men, men.

Nu måste vi dock få in lite värme i rummet (OBS OBS OBS, färgmässigt ej temperaturmässigt) så nu är det gardiner i en miljard olika nyanser av rosa som jag lägger mitt kognitiva kapital på. Får jag än en gång be om hjälp? Väger alltså mellan dessa:

Nuderosa

Ljusrosa

Dimrosa, minsann

Um, en annan ljusrosa

Eller kanske en annan ljusrosa (ok, skjut mig)

Ja, det kanske är dags för mig att börja jobba (vilket sker om TRE VECKOR) när jag fastnar i microbeslut som dessa. När jag handlar till mig själv är det så oerhört mycket smidigare. Tog mig exempelvis cirka 15 sekunder att klicka hem den här tröjan och jag tror att jag skulle kunna ro hem den här kavajen minst lika snabbt om det nu inte vore för att den var slutsåld.

Se där hamnade vi på ett sidospår direkt. Så, vilken av de VITT SKILDA rosa gardinerna kommer att maximera myseffekten i barnrummet? Min ambition är alltså att det ska bli så mysigt där inne att de bara vill komma ut när det är dags att äta. Och ja, min verklighetsfrånvända förhoppning är att ett par varmrosa gardiner ska åstadkomma detta.

Nästa fas i bygget av Nya Karol….jag menar det 16 kvadratmeter stora barnrummet är aktivitetsrelaterade grejer. Spanar på ribbstolar, romerska ringar och lianer och återkommer med status på detta någon gång innan hösten 2024.

8 kommentarer

 1. Jag hade tagit de dimrosa. Mest rosa för pengarna, liksom.

 2. Åhlens har helt LJUVLIGA ljust, puderrosa sammetsgardiner. Jag lovar och svär, det är de bästa gardinerna EVER! Inte sådär tunga och tjocka som sammetsgardiner kan vara, utan tunna och fina som faller supersnyggt. Vill du ha mysfaktor så tycker jag definitivt du ska ta en titt på dem!

 3. Tycker de sista i linne var fina!

 4. Kan varmt rekommendera romerska ringar!! Go crazy och sätt upp det vettja! Vi beställde från något gymställe på nätet. Vad gäller rosa så såg väl alla fina ut?? Tihi, ingen hjälp där.

 5. Förslag 4 (”um, en annan ljusrosa”) helt klart.
  Apråpå barnrumsprojekt: Min son har bara en säng och en byrå i sitt rum. INGET på väggarna eller i byrån. Han är 3,5 år…

  1. Håller helt mer om gardinerna! Tyckte också ”um, en annan ljusrosa” blir finast. Överlag tror jag på att gammeldagsrosa passar perfekt till den gröna färgen på skrivbordet 😊

 6. Röstar också på nr 4.
  Lycka till! Kommer bli jättebra! Och om du är klar före 2025 hinner du färdigt före Slussenprojektet 😂 det projektet är jag en del av i vardagen, så jag vet… långdraget är förnamnet.
  Och vårt barnrum är ett mischmasch av lite alla möjliga möbler och barnets egenhändigt skapade alster på väggarna.
  Tack också för alltid underhållande anekdoter 😊 du är aldrig ensam, jag lovar!

 7. Marie Jensen

  Alltså rosa som rosa.. ta de billigaste så slipper du gå bananas över att ungarna sliter ner dem och har till slängkappor/ kojor/klättrar i dem/torkar saft, glass eller annat valfritt klet med dem… råd från luttrad 4barnsmorsa som gjorde 2 värsta fina barnrummen för tre år sen som är helt traschade nu 🙄😖😥 sorry om jag spoilar din dröm om det perfekta barnrummet 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *