Ny läggningsregel

Okej nu ligger jag här inne på den 73:de minuten av läggning av ETT av tre barn och tänker att vi borde införa en ny regel här hemma som lyder ungefär såhär:

Alla läggningsprocedurer som överstiger 60 minuter bör kompenseras för uppvisande av utmärkt tålamod.

(Jaha, ni kanske trodde att jag skulle delge en regel kopplat till barnen? Ahahahshaha!) Idag skulle jag kunna tänka mig att kompensera mig själv med exempelvis denna klänning:

Ska ta upp det på familjerådet. Samtliga förslag som får 50% bifall av hushållets röstberättigade klubbas igenom.

*Gör plats i garderoben*

11 kommentarer

 1. Alltså det här med långa läggningar är det jag själv tar absolut sämst. Mitt tålamod klarar inte av att ligga i sängen tillsammans med dottern (6 år, när ska dom somna själva?) för att vänta på att dom kan somna. 1. Jag behöver och vill göra andra saker 2. Jag somnar och därmed blir nummer 1 aldrig gjort. Tar det mer än 60 minuter så börjar det oftast brinna i mitt huvud, jag tänker inte klart och så blir jag arg på mitt stackars barn. Det händer väl inte ofta men det har hänt och jag skäms och förstår att jag själv gjort fel och kan prata och be om ursäkt sedan till dottern.

  MEN HUR SKA MAN KUNNA HÅLLA SIG LUGN?

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Du beskriver mig på pricken. Allt ovan. ALLT! Till och med dotter 6 år stämmer. 60 minuter läggning ör 45 min för länge.

   1. Resultatet av en av mina långa läggningar:
    http://diktafan.se/vaggvisa-fran-vredesmodet/

   2. Vårt mellanbarn var stökig när hon varv liten, men runt 4 år så blev det bättre.. Äldsta var supersmidig men då fattade vi ju inte att det var lyx! Mellanbarnet som är sju nu är dock en nattuggla, hon är vaken länge, men vi vill ha lite tid utan barn på kvällen så hon får snällt ligga i sängen och vara vaken :). Men mitt mantra är ”allt går över”. Hoppas det vänder snart!

  2. Men fy vad jobbigt att ligga så länge med ett såpass stort barn! Jag hade aldrig pallat. Vad händer om ni bara säger typ godnatt, nu ska du sova, och sen går ut?
   En 6-åring kan man ju oftast resonera med till skillnad från en 2-åring.

   Vi är bortskämda med barn som oftast somnar lätt, blir ändå irriterad när jag får gå en en gång extra till 3-åringen för hon inte vill sova 🙂

   1. Hormoner & Hemorrojder

    Igår var det Morris som tog lång tid, han är 4 år. Men om vi säger godnatt och går ut då springer han ut, han också. Eller så börjar han leka med något i sovrummet. Jag förstår verkligen inte hur föräldrar lyckas få barn att 1. Ligga kvar i sin säng 2. Somna själva Sånt mysterium 🙂 6-åringen kan somna själv, problemet där är att hon lätt kan vara uppe till 22.00. Men grattis till er för bra sovbarn! *viruell high-five*

 2. Gillar regeln men kan bli dyrt i vissa familjer…
  Här ett litet rim så du vet andra har det lika j-vligt, kan kanske ge lite tröst…
  http://diktafan.se/nedvarvat/

 3. Sofia Karlsson

  När vi är hemma så somnar min 3åring själv i sängen efter saga och sång med kli på ryggen. Hon ligger ofta och pratar för sig själv eller organiserar om sina gosedjur i sängen. Händer att hon ropar att hon är törstig eller vill mysa (då tar vi en sång till och lite mer kli) men sen om hon ropar går jag/vi in och säger ”dags att sova”
  Funkar hemma men nu är vi hos hennes Farmor och Farfar och då ska det mysas tills hon somnat men det är bara Farmor som duger 😅

 4. Klart du ska köpa den. Så länge det inte är för snabblån. Jag köper alltid belöningar till mig själv. Överlevnadsstrategi.

 5. Jag tycker också det är jättesvårt! När de är större än spjälsäng så är det en annan sorts svårighet eftersom de kan springa upp. Våra kompisar har varit hos barnpsykolog pga problem (deras ena barn somnar så sen så att hem sover för lite i veckorna, deras andra barn somnar snabbt..) och de fick rådet att införa ett belöningssystem. En stjärna om hen ligger kvar i sängen även om hen inte kan somna. Den betyder x antal stjärnor nån belöning. De har blivit bättre för dem men inte perfekt. Någon som har fler konkreta tips? Speciellt för de uppåt 6år. Härligt kämpat alla ni där ute! Vi har en som sover och en som är vaken, sån skillnad..

 6. Min dotter på 8 somnar hyfsat snabbt, men jag är kluven till det här med läggningen. Det är ju dagens mysigaste stund då man brukar kunna prata om allt möjligt och läsa några kapitel feån en riktigt bra bok. Vi brukar köra läsläxan då också. Men man blir ju så trött! Orkar inte gå upp efteråt. Har lite gett upp mitt eget liv på vardagarna och går och lägger mig själv när jag nattat tjejen. Håller inte i längden, men just nu är det så.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *