Ge flickor och kvinnor tillgång till mensskydd!

Hörni, nu har barnbidraget landat på kontot och lönen är alldeles inom räckhåll. Och jag har ett alldeles strålande förslag på vad ni skulle kunna använda en liten (eller jättejättestor, låt inte mig begränsa någon!) del av detta kapital till: ActionAid och deras arbete för att ge flickor och kvinnor tillgång till mensskydd.

”Kan det verkligen vara viktigt?” kanske någon funderar. Ja:

Nästan nio av tio kvinnor saknar tillgång till ordentliga mensskydd. Istället för bindor, tamponger och menskopp tvingas de använda papper, löv eller tygtrasor. Utöver att det ses som skamligt leder det till infektioner och utanförskap. Situationen är fullkomligt orimlig och oacceptabel.

Så, nu stöttar vi våra medsystrar såhär inför internationella mensdagen den 28 maj! ActionAid vill samla in 500 000 kronor för att kunna hjälpa kvinnor med bland annat hygienkit, toaletter och duschar.
Swipa fram appen och swisha valfri summa till 900 08 37 nu! Ses kan vi väl ses här i morgon igen och prata om separationsångest (igen, jag vet).

Men, först swishar vi och bidrar till en drägligare mens för de som lever i krig, fattigdom eller naturkatastrofdrabbade områden.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *