Vad jag har gjort varje kväll sen december

Ja, det är varken långkok, ansiktsbehandlingar eller pilates. Snarare så har högläsandet ur Moa går till tandläkaren varit en stående punkt på mina kvällar när Harry har fått bestämma bok. Och det får han ju, den lille mistluren. Tråkigt nog har det varit Moa som har gällt sedan förra året.

Ni som har barn som har tänder känner igen Moa går till tandläkaren. En slags preppande Pixibok inför första tandläkarbesöket, utgiven av Folktandvården.

Folktandvården. Harpan är inte mycket för fantasy.

Boken i sig har jag inget emot, den är välskriven och lagom kort för att man ska palla att läsa den utan att själv somna. Men ja, efter tre månaders rabblande blir även den vackraste prosa en form av tortyr.

Jag brukar liva upp det hela med att då och då läsa på olika hemkokade dialekter. Men det gillar inte Harpan. Han vill att det ska låta precis som vanligt, precis som förrgår eller varför inte den 3 januari. Eller 6 februari.

Den 13 mars har lillchefen sitt första tandläkarbesök. Man kan säga att vi är väl förberedda.

PS: Moa finns även som film. Den har vi också sett… zzz.

Moa går till tandläkaren

3 kommentarer

  1. 😂😂😂 här läste vi Elin besöker zoo (personlig bok) om och om och om igen. Tillslut sa mor i huset att hon inte läser den boken mer. Välj en annan. Neeeej jag läser inte den mer. Nej inte den. Ta en annan. En annan. Ta nu en annan. Vill du inte att jag ska läsa ikväll? Ta då en annan! My God!

  2. Jag har upptäckt att jag kan läsa långa stunder med helt rätt intonation, ”röst” etc. och ändå ligga och tänka på något heeeelt annat. Lite läbbigt, nästan…

    1. Men jaaa exakt så. Både jag och min man efter fyra månader av Alfons och odjuret (som den lilla kunde läsa innantill efter en månad) blev helt fascinerade över att det går att läsa en bok högt och tänka på annat samtidigt. Numera är det faktiskt olika böcker varje kväll, halleluja!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *