Framme i Sydafrika!

Efter 16,5 timmar på ett flyg och en miljard timmar i diverse passkontroller är vi på plats i Kapstaden. Eller ja, nu har vi ju varit här ett dygn redan men ändå.

Och jag behöver ju inte brodera ut något om hur vädret är (bara taskigt ju). Vi kan väl nöja oss med att att det är avsevärt varmare än hemma och noll centimeter snö.

Flygresan förtjänar ju nästan ett eget inlägg men överlag – hör och häpna – framstod vi nog som en rätt normal familj. Ja, förutom när jag stod lutad över babysängen på flyget i en ovanligt icke-ergonomisk position och försökte vyssja en precis nerlagd Kasper (nej det funkade inte). Eller när Morris glömde bort kissnödigheten och släppte lös all ansamlad urin på flygplanssätet och sig själv (nej det luktade inte liljor sen). Eller när barnen simultant, efter att ha smakat på efterrätten som serverades mellan Addis Abeba och Kapstaden, fick så kraftiga kväljningar att jag i panik trodde att de fått synkroniserad vinterkräksjuka (nej, reaktionen var inte orimlig – jag smakade själv och kan fortfarande inte förstå vad det är som kunde ha smakat så? Helt sinnessjuk smak och då är jag inte särskilt känslig.)

Nåväl. Värmen och tröttheten efter resan kan ju knäcka de tappraste så nu försöker vi återställa energinivåerna (och öldepåerna) så gott det går. Det innebär bland annat läggdags såhär när klockan visar 21:20 (tror det diffar en timme?).

Fortsättning följer.

8 kommentarer

 1. Jag är Så. Sanslöst. Avis!!!
  Var i Sydafrika i 7 veckor i höstas med man och barn (4 resp 2 år gamla) och det är tamejtusan det bästa vi nånsin gjort! Vill tillbaka nuuuu!!!

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Åh! Det ÄR ju svårslaget i SA. Har du några särskilda tips som vi inte får missa så shoot!

 2. Later underbart. Battre ar det att Mira’s peacetecken ar bakvant….och har betyder det nat lite mer oartigt men far henne att framsatt som en cool gangster 🙂

  1. Hormoner & Hemorrojder

   Haha! Typ ”up yours” va? Mkt sympatiskt.

 3. Vanja Bergström Krupa

  Åhh, mina älskade ‘Coolingar’ !! Längtar redan efter Er ..!! Puss puss. Ni lämnade Stockholm precis lagom för att, tack och lov, missa stormbyarna och yrsnön här i Stockholm, som gjorde att Flyget till och från Arlanda fick ställas in, och som naturligtvis skapade allmän förvirring bland besvikna passagerarna. Tur att inte Ni var bland dem ! Nog om detta nu, jag, Mormor, Mamma och Svärmor känner mig överlycklig att ni klarade av resan så bra ! ‘STORT GRATTIS ‘!! Varma Krama till Er, och till MIRA, MORRIS och KASPER från Mormor, och Fredrik, och inte minst Morfar. Må så gott och Ha det så Supertrevligt i solen och värmen. Love U

 4. Vanja Bergström Krupa

  PS .. ‘så kan det gå när man går in och petar i texten som jag nyss gjorde 🙂

 5. Wohoo! Låter hur gött som helst! Jag blir väldigt inspirerad 🙂

 6. Men hur funkar det med vatten i Kapstaden nu? Det sägs ju att det ska ta slut i april. Märks det mycket? Ransoneras det? Får man duscha?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *