Vad är en mamagala på Oaxen?

Ikväll är det den årliga mamagalan här i Stockholm men bara en av oss är på plats.

Jag (Sofia) orkar helt enkelt inte. Själen pallar inte ens att gå på fest. För när jag är mentalt trött blir jag sällan piggare av träffa folk. En del blir ju det, men jag blir oftast bara stressad av att mingla om jag inte har energi.

Men jag hoppas att alla ni som är där har en fin kväll!

Ser istället fram emot att böka ner mig bredvid dessa mjukisar. Den ena har en galopperande ögoninflammation och den andra drar sig inte för att vända upp rumpan och lägga en rökare med jämna mellanrum.

Och ändå väljer jag dem.

Malte och Harry sover

14 kommentarer

 1. Du ska göra det du mår bra av. Punkt slut. Jag är likadan, att träffa folk innebär totalt mentalt overload när jag är sliten. Jag möts ofta av oförståelse över att jag periodvis inte orkar, prioriterar, vill socialisera. Förr blev jag ledsen, nu skiter jag i vad alla tycker och bäddar med glädje ned mig mellan en storfisare och en pratkvarn. Heja oss!

  1. hormonerhemorrojder

   Ja heja oss! När folk är oförstående brukar jag tänka att en dag kommer de att förstå. Hähä.

 2. Okända vuxna eller egna ungar. Det var ett lätt val. Mina barn vinner lätt 🙂

 3. Så rätt. Babbel och fisar känner jag igen, lämnar alltid sovrumsdörren lite öppen när jag går ut efter de har somnat så att det hinner vädra ut lite, hehe… Stor kram till dig och små!

 4. Bilden alltså, jag dööör! Så fin. Jag är periodare. I två års tid har jag varit för matt för att träffa folk, vi har haft galet mkt vab och allmänt tuffa tider. Men så plötsligt ville jag träffa folk nu i höst. Allt har sin tid, iaf för mig. Krama dina fina och ta hand om dig!

 5. Så helrätt val

 6. Vet precis hur du menar. Bara att lyssna på vad kropp och knopp vill, bättre tider kommer!

  1. hormonerhemorrojder

   ❤️

 7. Vem kan beskylla dig? Vilka gosungar! Hoppas på att du får energi tillbaka snart (och självklart kan fortsätta välja mys med barn trots energi!) 🙂

  1. hormonerhemorrojder

   Ibland är de helt ljuvliga, de små trollen. 😄

 8. Jag förstår precis. Man ska göra det man själv känner för!❤️

 9. Frida Nilsson

  Hej Sofia!

  Jag och en kursare skriver just nu en magisteruppsats om förlossningsdepression där vi analyserar bloggtexter om ämnet. Jag skulle gärna komma i kontakt med dig, har du någon mailadress jag kan nå dig på? Har försökt med hormonerhemorrojder-mailen.

  Hälsningar Frida Nilsson

 10. Jag väljer också alla gånger att vara hemma med barnen istället för att gå på mingel. Bättre att lägga ”egentid” på att umgås med folk som man tycker om och som ger en energi. Alla älskar inte att mingla, och det borde egentligen inte behöva ursäktas tycker jag.

 11. Men Gud, blir typ tårögd vad fin bild på herrarna! Såklart du väljer dom! Tänk alla dagar i livet innan barnen fanns som man inte kunde gosa ner sig mellan två snarkande och fisande gullegrisar utan gick på fest istället. Och tänk alla dagar i livet när de inte längre vill sova i mammas och pappas säng eller med varandra då den möjligheten inte längre finns.

  Var sak har sin tid, tycker inte du behöver förklara dig alls!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *