Unge bortskänkes

rabies

Joråsåatte. Malte har en fas igen. 20 minuters promenad klarade han idag utan att opponera sig men sen gick ridån upp för Mr Drama. Åtta kilo rabiessmittad flodhäst är bara tyst om jag bär honom utan Babybjörn och sjunger Imse vimse spindel om och om och om igen. Jag får inte sitta, inte ligga ner, inte byta sång, bara stå (som nu) eller gå runt runt som professor Balthasar. Annars drar han igång larmet igen.

Som bajs på kräkset har jag ensam vårdnad om den lilla skrikgrisen ikväll. Men, luttrad som man börjar bli, har jag laddat upp med både Polarkaka och heroin.

Bara att komma förbi ikväll den som vill!

0 kommentarer

 1. Jag kan komma med smör, ost och lite T-röd om du vill. Då är kvällen hel hahaha

  1. Åh, T-röd! Som jag har längtat! Jag ställer upp dörren åt dig.

 2. it’s just a phase and it will pass IT’S JUST A PAHSE AND IT WILL PASS it’s just a fucking phase and it will pass as soon as I jump out of the window
  /Saker jag mumlade när jag gick runt runt i vardagsrummet med Barn 1

  1. HAHAH jag dööör. Precis så känns det. Men som sagt…

 3. Jag kan komma med rabiesvaccin

 4. Min överlevnadstaktik när maken jobbade skift när barnen var små var just att bjuda hem folk på tidig middag. Det betydde att de fick roa den nya generationen medan jag stekte på köpe-köttbullarna.
  Ett tips är att alternera middaggsgäster så att de inte fattar att det finns en baktanke med den vänliga gesten.

 5. Gratis hemmagym. Ju mer du konkar desto armstarkare blir du. Snart kan du utmana Armbryterskan från Ensamheten. (Jag har glömt vad hon heter).
  Det mesta har ngt gott med sig. Och det är en snabbt övergående börda. Fortare än du kan tro gråter du på hans bröllop. Carpe diem!

  Det är mormor som peppar!

 6. Det där lät som nåt jag hade kunnat skriva! Jag är också ensam hemma med min Malte ikväll, pappan är på julbord med jobbet (inga partners välkomna dessvärre). Han har nån sorts ettårskris just nu. Han är toktjurig hela tiden. Han är bara nöjd när han gör sånt han inte får (klättra upp i soffan och peta på ljusstaken i fönstret, tömma övre kökslådorna…). Försökte hålla honom vaken till 18 iaf så kan han somna för natten sen men det var helt omöjligt så nu kommer han väl vara uppe extra länge sen och kinka. Pratade med min vän som har en lika gammal dotter och de verkar gå igenom samma sak vilket är en stor tröst. Det är härligt när allt är bra och man lever i totalt ovisshet om kommande faser. Därför tänker jag att det blir jobbigt med barn nr.2 eftersom man vet vad som komma skall :/

  1. Hahah! Jamen då har vi varandra denna kväll!
   Jag kramade desperat ur sista dropparna vin ur en förtvinad box för en stund sen. Haha! Julbord är ju straffbart i fas-tid. 🙂

  2. Med barn nummer två har du gett upp alla försök till normalt liv och insett att det hör är det nya normala dvs ingen chock bara herr we go again! 🙂

 7. Mina största sympatier! Det där med vagnen och Babybjörn känns igen… Sedan sittvagnen kom in i bilden är det betydligt bättre. Själv ensam med lilla E nu i en och en halv vecka när hennes far är på jobbresa. Och som kräks på bajset som du så magiskt väl uttryckte det så har hon preciiiiiiiiiis påbörjat den där fasen som kommer kring vecka 26 (”fas” är egentligen någon slags svordom här hemma) och vaknar minst en gång i timmen hela nätterna igenom. Därför ska jag gå och lägga mig nu. Jag LÄNGTAR ju så efter att snart, snart få gå upp igen!

  Bajsbajsbajsbajsbajs… Heja dig, i morgon är det helg och alla pappor (utom de som reser till USA i tid och otid) är hemma!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *