Mamma mu?

Vi är precis hemkomna efter vårt premiärbesök på öppna förskolan! Ett par mammor ur föräldragruppen rullade dit för att sjunga lite med våra små vildar. Efter en ingående rundtur fick vi se att de 35 kvadratmeterna minsann inrymde en ateljé (=hallen), ett vilorum (=klädkammaren), ett kök, ett café (=köket) en leksal, 15 mammor och 16 ungar.

Jag tror dock att Mira skämdes lite för mamma som underpresterade på sångstunden. Jag inledde starkt med klassiskern Blinka lilla stjärna, dock gick jag lite bet på koreografin (jajamän, det är rörelser till sångerna). När Ekorrn satt i granen kom tog jag i från tårna, likaså till Bä, bä vita lamm. Men sen kom sånger om nyckelpigor, älgar, kråkor och myggor och Mamma mu som pratade i telefon (?) och då kändes det som att Mira tittade lite besviket på hennes talanglösa, mimande mamma.

Men den rara sångledaren intygade att jag kommer att lära mig snabbt och välkomnade mig tillbaka. Det hade tydligen varit en fransk pappa där häromveckan och han hade inte heller haft det så lätt. Jag ska öva lite så jag kan få upprättelse för sångfiaskot. Och kaffe och kaka för 7 spänn är ju om inte annat svårt att hitta på annat håll.

0 kommentarer

  1. Det finns en annan bra sak också med ”Öppnis” förutom det billiga fikat, nämligen bakteriebuljongen. Men lite tur kommer Mira ha jobbat upp en viss resistens redan innan dagisstarten vilket kommer vara positivt för försäkringskassan, dig och inte minst arbetsgivaren. Varför du skyndsamt bör ta reda på ett lämpligt kontonummer i Macenemy att rapportera kommande sångstunder på…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *