Tvättexpedition

Kan Kate Gosselin åka till Australien med åtta ungar ska väl jag kunna ta mig till tvättstugan i porten bredvid med en tänkte jag. Vi har en egen liten tvättmaskin men eftersom Malte bjöd på diarrhoea cha-cha-cha i helgen behövdes det tuffare grejer.

Samlade ihop det mest akuta, satte flodhästen i bärselen och gav mig av.  Han tröttnade och gjorde utbrytningsförsök redan i hallen. Jag försökte nynna honom lugn för att inte tappa balansen i trappan. Jag tappade såklart nycklarna två gånger för det gör man när man knappt kan böja sig.

I källargången slog jag foten i en gipsskiva som stod lutad och tappade nycklarna igen. Slängde upp tvättsäcken på ryggen än en gång och väl i tvättstugan sprattlade Malte som ett psycho i tvångströja. Jag spillde ut en liten hög tvättmedel och precis när jag skulle fösa in det under en av maskinerna med foten kom en grannkärring och gav mig laserblicken. Jag tog lydigt fram sopborsten men i mitt inre avlivade jag henne, utan pardon.

Sen lyckades jag på nåt sätt tappa nycklarna ner mellan maskinerna. Såg för en sekund framför mig hur jag blir sittandes i tvättstugan med en arg bebis och hans fists of fury tills min sambo kommer hem och kan låsa upp. Liksom inget alternativ.

Med blodsockret nere i skorna och en mensig unge på magen bökade jag i alla fall fram nycklarna med ett kvastskaft och kunde ta mig tillbaka till baslägret.

Skinnarmo, du kan gå och duscha. Med en unge behövs inget Everest.

0 kommentarer

  1. Jag bryter ihop! Det där känner jag såååå väl igen, skrattar så jag tjuter 😀

  2. Det var ett scenario liknande det ovan som mynnade ut i denna tvättstugelapp:
    http://www.nordiskamuseet.se/upload/Images/6489.jpg
    Första veckan ensam hemma med en treveckorsbebis och alla kläder är nerkräkta.
    /Mamman bakom lappen

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *